iOS 15.4: Deblocare iPhone cu mască + Certificat European în Wallet/Health app

Hai noroc și sănătate, să vă rateze Omicronu’ așa cum a făcut-o Sergio Ramos în 2012. Între timp, după doi ani de pandemie, vine și Apple cu o funcționalitate mult așteptată, deblocarea prin Face ID chiar dacă porți mască. Doar că tre să mai așteptăm puțin versiunea 15.4 de iOS, momentan de abia a fost lansată 15.3 (update it!). Ah, și vom putea adăuga și noi, cei din UE, certificatul de vaccinare în Wallet/Health, cu tot cu QR code, direct, nu prin metode alternative despre care am scris și eu aici. Detalii, mai jos.


Probabil undeva pe la final de februarie vine și iOS 15.4, cu tot cu noile funcții, iar până atunci vedeți mai jos care-cum e treaba cu Use iPhone’s Face ID With a Mask:

  • pentru deblocare, Face ID va recunoaște trăsăturile unice din jurul ochilor
  • va funcționa chiar dacă porți ochelari de vedere, dar e posibil să dea greș în cazul ochelarilor de soare care au lentile foarte închise la culoare
  • poți chiar să adaugi mai multe instanțe faciale, dacă ai mai multe perechi de ochelari de vedere, pentru a te recunoaște mai bine (precum lupul din poveste)


Ah, pentru a evita comentariile de genul “dacă ai Apple Watch la mână, se deblochează oricum”, am trecut la un alt nivel (ahem), port Garmin acum (Venu 2 Plus, foarte mișto pentru utilizare urbană + ceva sport), iar dacă vreți cireașa de pe tort, vedeți că tocmai a apărut seria fenix 7 + epix, wink-wink.



Așea, tot iOS 15.4 aduce și Certificatul de vaccinare COVID-19 în Wallet și Health apps. Acum funcționează doar pentru SUA, Canada, Cayman și Australia (conform Apple și lista lor). Mai jos, exemplu de certificat de la Apple + un certificat UE, din Italia, de la un iOS 15.4 beta-tester, care a postat pe Twitter. Deci hai cu update-ul disponibil pentru toată lumea, nu doar în beta!



Surse 1, 2, 3

Lasă un răspuns