Ultimul prost cu Covid, eu.

Mă scuzați că abordez un subiect diferit de cele cinci care v-au umplut feed-urile în ultimele două săptămâni, dar simt că ne-a lovit pe toți resemnarea sanitară și nu e bine deloc. Numărul cazurilor Covid a urcat la 7.658 în ultimele 24 de ore (28.073 de teste, 27%), nivel aproape dublu față de săptămâna trecută și cel mai mare de la 1 martie. În spitale sunt internate 2.200 de persoane. Printre numerele de acum o săptămână m-am aflat și eu, ca prostul. De ce ca prostul? Vă povestesc imediat.

Acum fix o lună, într-o duminică, reveneam din Retezat, fusesem plecat cu munca. Am pasat mașina soției, care a fost la o nuntă a unei colege, cu fetele, ca fetele. Joi, la patru zile, dureri de gât, febră, nas înfundat, test pozitiv. Niciunul dintre noi nu mai făcuse covid, deloc. Înjurături, nervi, dar din fericire, simptomele s-au dus după 2 zile, a rămas doar o mică pierdere de miros, izolare într-o cameră, cu măști prin casă, atenție la spațiile comune, să nu cumva să mă lovească și pe mine. All good, test negativ după 7 zile, iar eu am rămas printre puținii din familie neatins de covid. Nu mai era ca acum un an, când nu avusese nimeni din cercul restrâns de prieteni, inclusiv familiile.

Și trece o săptămână, mergem la Neversea, joi-luni, toate bune după festival, doar că marți seară mă lovește o febră de 38, moleșeală, oboseală, iar nasul comenta și el puțin. Vă veți întreba de unde am luat, de la festival, cel mai probabil, nu? Sincer… asta mă roade cel mai tare, că nu știu de unde l-am luat! Am trei variante posibile, dar nu pot fi sigur de niciuna, explic mai apoi și de ce:

  • miercuri, înainte de festival, a venit un tehnician pentru verificarea ISCIR a centralei termice, am stat cu el în bucătărie vreo juma de oră ȘI CA PROSTUL nu am purtat mască. Desigur, nici el.
  • joi-luni, festival, nu prea am stat în înghesuială, de abia sâmbătă și duminică seara a fost ceva mai aglomerat, cazați am fost doar noi doi, în mașină am fost tot noi doi, ÎNSĂ sâmbătă la prânz am mers juma de oră cu un Bolt, am uitat să-mi iau mască, am mers liniștit, TOT CA PROSTUL.

De ce tot spun CA PROSTUL? Pentru că sunt ULTIMUL PROST care mai poartă mască în metrou, autobuz, taxi, magazine, mall, inclusiv de la intrarea în bloc până în apartament. Mai foloseam, uneori, și spray-uri anti-răceli, care cică protejează și anti-covid (ViruProtect spray oral, Spray nazal Taffix și tocmai îmi cumpărasem Bloxivir, nas, respectiv gât, dar cine le-a mai folosit la festival, în Uber/Bolt sau când a venit un străin în casă). Mă rog, de la 1 iunie 2022, de când am fost la un concert în Londra – indoor, 500 de persoane – am început să mai las masca&garda jos…  pe la birou, că suntem doar 3, pe la cantina de la birou, că intru și ies în 2 minute, și tot așa.

Și uite cum am ajuns să fiu ULTIMUL PROST cu covid, care s-a protejat mai mult decât oricine din jurul meu și tot m-a lovit. Da, știu, am tot discutat cu prietenii, slabe șanse să scape cineva, probabil vom face cu toții, dar eu chiar voiam să rămân ultimul prost cu mască purtată aproape peste tot care NU face covid. Să râdă oamenii de mine în continuare când intru în Mega și să țipe, râzând, că nu se mai poartă mască, nu mai e nevoie de ea la interior.

Mă rog, treaba e nasoală, și nu, nu pentru că au anunțat încă de acum câteva luni că la jumătatea lui august vom avea din nou 10.000 de cazuri pe zi – le avem deja, factorul de multiplicare e 4-5, deci azi, 19 iulie 2022, în România au fost peste 30.000 de cazuri noi (reale, nu oficiale). Iar la 2.200 de persoane în spitale, viitorul nu sună bine deloc, mulți probabil fiind și nevaccinați. Da, știu, șoșocii vor spune că degeaba am făcut 3 doze de Moderna, dacă tot am luat covid, dar eu zic săr-na că am avut doar febră vreo două zile juma, oboseală mai accentuată, niște dureri de cap și nasul înfundat, căci se putea mult mai rău. Măcar m-am apucat și eu de Stranger Things, că nu văzusem niciun episod, am ras trei sezoane, câte unul pe zi vineri-sâmbătă-duminică.

Și am stat închis în casă până azi, când am avut două teste negative, căci nu sunt idiot să-i infectez și pe alții (așa cum unii au făcut-o cu mine, cu soția și cu câțiva cunoscuți), chiar dacă trebuia să semnez urgent un document la bancă, de acum 6 zile, pentru refinanțare (you know, ROBOR e la până la cer, dar revin cu un articol dedicat atunci când termin cu procesul și semnez toate documentele).

PS – Cu tot cu mine, din cercul extins de prieteni, suntem 5 pozitivați recent, toți la prima infectare (4 dintre noi neștiind de unde), așa că după ce ne liniștim cu celelalte subiecte arzătoare din online, poate ne revenim cât mai mulți la poziția defensivă de acum doi ani, că prea am lăsat garda jos și nu pare că vin vremuri prea liniștite. Aveți grijă de voi și ai voștri, și sper să fiți cât mai mulți proști fără covid, căci eu n-am reușit.

Acest articol are 4 comentarii

  1. Alina

    Noi am făcut fix de Paște, tot ca proștii as zice, ca ne-am super protejat, mai ales că soțul meu este și astmatic. Tot prima dată, iar eu aveam doza 3 făcută prin februarie. A trecut repede și la noi, deși eu m-am simțit epuizată complet în perioada aia de pozitiv. Sper să nu mai facem curând 😒 multă sănătate!

  2. Sorin

    Ai luat-o din multime. Nu cred ca de la sofer, nu de la tehnician. Noua tulpina e mai activa la cei ce au avut covid si se simte mai intens si la copii, insa nu mai sunt forme severe. Nitica febra, niste paracetamol si aia e. Te pui repede pe picioare.

  3. tomcat1974

    Nici la noi nu se stie de unde a luat sotia acu 2 saptamani. Cam cu 4-5 zile inainte de simptome, ala micul cu durere de bura/diaree si febra. Ala mare la 2 zile ragusit si atat. La 4 zile sotia febra/dureri/etc. Test pozitiv . Il banuim pe cel mic cu tabara.
    Eu ceva usoara durere in gat si musculara, dar nimic serios. – test negativ la 5 zile dupa cel al sotiei. Deci poate is ipohondru.

Lasă un răspuns