Voi ce consumabile folosiți pentru mașina de spălat vase?

După 6 ani și un pic (mult, știu), am luat decizia că nu se mai poate fără mașină de spălat vase, deși pandemia a fost primul mare semn că e musai necesară, fiind mai tot timpul acasă. Nu aveam loc sub chiuvetă, trebuia modificată mobila de bucătărie… și am tot amânat, asta până de curând când le-am făcut pe toate, tăiat și modificat câteva sertare, adaptat alimentarea și scurgerea de apă, comandat, primit, instalat una bucată mașină slim de spălat vase (45 cm). Dar acum am nevoie de ajutorul vostru, că nu pare simplu deloc, habar nu aveam că e nevoie de sare dedurizantă, de lichid de clătire, capsule/soluție de curățare, gel odorizant, și să mai și alegi cel mai bun detergent, care nu e doar de un tip, ci poate fi pudră, capsule, praf, lichid, 3 in 1, all in one, eco, bio, mio, pio, trio, cio. Așa că help a brother, please.


Am tot citit un thread de pe Softpedia forum, recenzii de pe site-uri, iar părerile sunt atât de împărțite, că nu știu ce să aleg. Vreau ce e mai bun, #număuitlabani, așa că vă rog să-mi recomandați ce folosiți voi și sunteți super mulțumiți, adică vreau o spălare impecabilă, fără urme albe, urme albastre și ce alte urme mai pot apărea după un ciclu de spălare al mașinii.

Pe Softpedia, Finish apăreau cele mai votate tablete (alea all in one Quantum #cudetoate), alături de cele de la Lidl, W5, ba eco, ba all in one, dar și Fairy nșpe tipuri, Somat, ba chiar am găsit o recomandare pentru detergent pudră (nu praf) de la Miele + cele marcă proprie DM (Denk mit) sau Frosch.

Deci care e cel mai cel detergent pentru mașina de spălat vase?

Desigur, puteți să plusați și cu tipul de sare, respectiv de lichid de clătire, ca să fie totul perfect. Mulțumesc!


Ah, sfat pentru cei care se vor muta curând și vor face mobila la comandă, cereți musai corpurile de 60, respectiv de 45 cm, nu de 40 cm, ca mine, căci la nevoie, doar scoateți un corp de mobilă de bucătărie și instalați o mașină de spălat vase foarte ușor. Cu plăcere. 😀

Acest articol are 6 comentarii

  1. Alin

    Eu am încercat mai multe, am rămas la Fairy Platinum Plus. De exemplu la unele nu ne-a plăcut mirosul de detergent care rămânea după spălare. Poti lua cantități mici și sa testezi, noi asa am făcut. Restul, sare, etc.. sunt de la Finish

  2. Bogdan B

    Dupa ani de zile de Lidl si alte pastile, de 2 saptamani am trecut la Fairy. Daca la celelalte ideea era de program de aproape 3 ore, cu astea de la Fairy merge la 30 de minute sau 58 de minute programul. Deci depinde ce vrei, ce pui in balanta. Pretul de la Lidl era perfect cand nu era curentul scump. Acum se balanseaza cu durata, Am tot testat, am prins oferta pe emag, recomand Fairy. Si vorbim de pastile.

  3. Andrei

    Dupa ce am testat cam tot ce am putut de la Finish, Fairy si Somat iti recomand Finish Ultimate ca detergent si Finish solutie de clatire. La sare te las pe tine sa alegi ce vrei ;).
    Cate un argument pentru cele doua recomandari de mai sus:
    – Dintre toate incercate, Finish Ultimate mi-a oferit cele mai bune rezultate de spalare pentru vasele murdare, bagate in masina fara preclatire si lasate acolo cam 1 zi pana s-a umplut masina. Au iesit la spalare Auto (masina Beko) impecabile. Nicio urma lasata pe vase sau tacamuri.
    – Dintre toate solutiile de clatire, cea de la Finish imi place pentru ca nu imi lasa parfum pe vase sau urme albe. Iar daca vrei sa bei o bere rece dintr-un pahar scos din masina de spalat, ai vrea sa nu simti alt miros de parfum decat al berii

Lasă un răspuns