De abia la 36 de ani mi-am cumpărat prima pereche de UGG. Și fraier am fost.

M-am mutat în București la 22 de ani, în 2008. Damn, anul ăsta se împlinesc 15 ani de atunci. Am îmbătrânit, iar înțelepciunea vine cu vârsta, #seștie. Dacă la 22 de ani nici nu voiam să aud de sneakers sport, nu îi acceptam pentru altceva în afara de alergat sau vreun sport, de niște ani încoace am început să renunț la iubiții mei teniși Converse (ajunsesem la 15 perechi, de diferite feluri, materiale și tipuri, acum mai am doar 4 sau 5 perechi) și am început să port sneakerși mai sport, inițial mai casual, că era moda New Balance, apoi Asics Gel, adidas boost, Nike Air (diverse modele) și viața mi s-a schimbat. Nu m-aș mai vedea mergând într-o vacanță fără anumiți pantofi sport, în care pot merge liniștit 20-30 de km/zi. Însă de UGG am făcut mișto aproape în fiecare sezon rece… asta până în toamna anului 2022.


Eram în vacanță, în mult prea purtații mei adidas Ultraboost Uncaged 3 (care din păcate nu se mai produc, iar alții la fel de comozi nu am găsit încă) și am intrat într-un sneaker store din NY. Căutam mărimea mea dubioasă (40,5) la niște superbități de Nike (poză mai jos) – Nike Air Max 90 LHM. Desigur că nu am găsit, nici măcar online, erau doar de la 43 în sus.



Dar mi-au sărit în ochi niște sobolani roșii (șobolani e doar unul dintre apelativele mele drăguțe pentru ghetele UGG – mă rog, era), dar nu stilul clasic de ghete UGG, fără șiret sau alt sistem de prindere, ci niște ghete tip chukka, cu șiret, hm… ce-ar fi să-i probez! Cerut 40, erau mici, mi-au adus 41, roșul fiind singura culoare la care aveau 41. Și mi-am băgat picioarele în ele de ghete, la propriu, căci la figurat nu a mai fost cazul – frățiwear, ce pisici a fost în mintea mea timp de 36 de ani, de nu le-am dat nici măcar o șansă UGG-urilor (dar, cu șiret, căci modelul fără nu l-aș purta nici plătit) … am simțit că am atins nirvana, nu credeam că niște ghete, niște încălțări, pot fi atât de comode! Am papuci de casă care nu sunt atât de comozi! Pur și simplu simți că mergi pe un covor pufos din lână, oh, wait, chiar asta faci! Căci la interior sunt îmbrăcate cu un strat gros de 17 mm (80% lână, 20% lyocell – UGGplush™).

Da, nu e indicat să le uzi, dar le poți trata cu spray de impermeabilizare, însă am ales să le port doar pe vreme uscată și rece, căci pentru mocirleală merg tot cu clasicii Timberland (care sunt de 10 ori mai grei și de 5 ori mai puțin comozi, dar treci și cele mai adânci gropi din străzile capitale, pline cu apă, fără să te uzi).

Nu i-am găsit nicăieri în România, nici măcar online, pe cei roșii. Alte culori, în special modelul pentru femei sau cel pentru copii, sunt și pe eMAG, Fashion Days, Answear, Zalando, ePantofi etc, dar stocurile sunt cam duse. La fel, inclusiv pe site-ul UGG, cei roșii sunt out of stock, dar alte culori sunt disponibile la prețul de 750 de lei (femei/bărbați) sau 600 de lei (copii). Eu am dat cam 400 de lei (hehe, preț de State), în septembrie, 80 de dolari, dar era dolarul peste 5 lei atunci. Oricum, cei mai bine investiți bani, ever!





Acest articol are 3 comentarii

  1. Coco Moll

    80 lângă? Cred că e un typo pe care l-ai scăpat cu vederea. In rest, nu as putea purta așa ceva și nu știu de ce. Poate că am 47 ⅓ la Adidas și sunt deja imenși. Dar ai tai sunt frumoși.

    1. Ionut Bunescu

      80% LÂNĂ :)) mulțumesc pentru atenționare! Da, și la 41 par destul de mari. 😁

      Mersi!

Lasă un răspuns