Review + concurs: bateria externă perfectă

Da, știu, nu există nimic perfect, dar eu chiar am găsit bateria externă perfectă pentru nevoile mele. Iar cu multitudinea de device-uri pe care le avem cu toții, o baterie externă te ajută, dacă nu chiar te salvează, atunci când ți-e mai greu. Smartphone, smartwatch, căști wireless, aparat de încălzit țigarete (râd frecvent de amici care nu mai pot fuma la vreo nuntă… pentru că nu mai au baterie) + alte device-uri, chiar periuțe electrice (nu știu ce le fac zborurile lungi, dar mereu se descarcă bateria după mai mult de 5 ore de zbor). Așa că am testat o baterie externă faină, pe care v-o super recomand, ba chiar dau și 3 bucăți cado, de fapt concurs cu 3 premii a câte o baterie externă pentru 3 câștigători.

În ghiozdanul de birou am tot timpul o baterie externă, iar când plec într-o vacanță, fie doar un city break, o săptămână sau două de colindat orașe mari sau chiar numai patru zile de festival, mai degrabă-mi uit cheile decât bateria externă + cablul/cablurile aferent(e). Iar pentru zbor / escale, așteptări mai lungi, o baterie externă care încarcă și wireless este perfectă, mai ales dacă nu ai căști wireless, ci le folosești pe cele cu fir, din cutia telefonului, poți face binging liniștit, că bateria nu e o problemă. Iar dacă ai și mai multe porturi de încărcare, cu atât mai bine, mereu se găsește câte un prieten care nu mai are baterie și cere ajutor.

Am testat mai multe baterii externe la viața mea, de la unele mici, de 2.000 mAh, până la maximum 10.000 mAh (sunt acceptate în avion, îți încarci liniștit de 2 ori telefonul 100%). Aleg max. 10.000 mAh pentru dimensiune, e cam cât un telefon, nu e nici grea, iar cea testată recent de mine are și 3 porturi de încărcare pe USB, 2 x USB-A, Quick Charge + 1 x USB C Power Delivery și, extra, încărcare wireless/inductivă/Qi de 5W/7,5 sau 10W. E vorba de Bateria Externa Wireless BLUE Power BBJ7, 10000mAh, 22.5W, QC + PD, 2 X USB-A – 1 X USB-C, de culoare neagră. Iar dacă vechea mea baterie externă nu performa deloc la încărcarea wireless (eu dădeam vina pe husa transparentă, dar se pare că nu asta era de vină), cea nouă încarcă 1%/minut, ceea ce e wow! Am un iPhone 13 Pro, de vreun an jumate forjat grav, cu sănătatea bateriei la 85%, dar care niciodată până acum nu s-a încărcat wireless cu asemenea viteză. Iar pe cablu USB-C (conectat la bateria externă) și lightning la telefon, a zburat de la 20 la 80% în vreo 35 de minute. Știe max. 20W pe USB-C: 5V/2.4A, 9V/2.22A, 12V/1.67A. Nici USB-A nu dezamăgește deloc (am un cablu pe care îl folosesc de obicei la încărcarea căștilor wireless), portul USB2, care duce 4.5V/5A, 5V/4.5A, 5V/3A, 9V/2A, 12V/1.5A, deci max 22.5W (iar portul USB1 duce până la 18W), a încărcat aproape la fel de repede ca cel USB-C. După o încărcare de la 15% la 100%, bateria externă mai avea 3 din 4 leduri, deci cam 75% autonomie rămasă. Not too bad! Iar de încărcat, eu o las peste noapte, de obicei, iar ce mi se pare super tare e că o poți încărca atât cu cablu micro-USB, cablu USB-C, dar și cablu lightning (cel pe care, încă, îl folosim la încărcarea iPhone-urilor).

Las mai jos câteva fotografii pe care le-am făcut bateriei + specificații tehnice, iar la final aflați cum puteți câștiga una dintre cele trei baterii puse la bătaie în concurs.








Capacitate: 10000 mAh

– Intrare MicroUSB: 5V/2A, 9V/2A

– Intrare USB Type-C: 5V/2.4A, 9V/2A

– Intrare Lightning: 5V/2A

– Iesire USB1: 5V/3A, 9V/2A, 12V/1.5A

– Iesire USB2: 4.5V/5V, 5V/4.5A, 5V/3A, 9V/2A, 12V/1.5A

– Iesire USB Type-C: 5V/2.4A, 9V/2.22A, 12V/1.67A

– Iesire Wireless: 5W/7.5W/10W

– Indicator LED


CONCURS: Pentru a putea câștiga una dintre cele 3 baterii externe wireless BLUE Power BBJ7, 10000mAh, 22.5W, QC + PD, 2 X USB-A – 1 X USB-C, Neagră, e necesar să lăsați un comentariu, mai jos, pe blog,  în care să povestiți despre o situație în care v-ar fi ajutat o baterie externă, dar nu ați avut una la voi. Concursul se desfășoară până pe 10 iunie 2023, iar cei trei câștigători vor fi aleși aleatoriu, apoi anunțați, până pe 20 iunie 2023 (cel târziu). Ulterior, vor primi premiul prin curier (desigur, doar pe teritoriul României). Baftă și să fie cu energie!


Update, am extras cei 3 câștigători, care vor primi un mail cu informații despre cum vor putea intra în posesia premiilor. Mulțumesc frumos tuturor participanților, vă mai aștept pe aici, mai facem!

Acest articol are 58 comentarii

  1. ruxandra olarasu

    Bateria externa mi-ar fi fost de mare folos acum vreo 2 veri cand, pandemie fiind, am plecat pe munte in fagaras si am tras la o cabana unde speram sa dam de curent. Generatorul insa nu le mergea asa ca am stat vreo 2 zile, oldschool fara telefon, tigara electronica si aparat foto.

  2. Alina

    M-ar fi ajutat taaaare mult bateria externa cand, aflandu-ma la un eveniment care se desfasura in afara orasului si care se termina noaptea tarziu, am ramas fara baterie la telefon si am pierdut cateva ore cautandu-mi prietenii (cu care trebuia sa ma intorc acasa) printre mii de oameni 😂😂.

    1. Manu

      Buna ! Am ramas fara baterie la telefon intr-o vacanta unde am facut multe poze intr-o zi…Pierderea acelor amintiri fizice, ma doare parca si acum…Nici daca m-as intoarce in acelasi loc, nu ar mai fi acelasi lucru. Facem poze, nu ilustrate.

  3. Robert

    O baterie din asta ar fi fost buna asta-vara, cand pe ruta Bucuresti – Pitesti (cu trenul, daca nu v-ati dat seama deja), am ramas la 4 km de gara, cu garnitura stricata:))) 2h a durat pana cand a fost adusa o noua locomotiva din gara. Am terminat baterie, am terminat tot. Inclusiv nervii”))

    1. Lucia Elena

      O baterie externa este foarte bună atunci când ești în aeroport cu check-in-ul online făcut dar pe care nu îl poți arata pt.ca îl ai doar pe telefon🙈.

  4. Marius

    Mers cu bicla, cu mtb-ul. De regula bag cel putin 40 de km si imi place sa pun GPS-ul sa track-uiesc oe Strava. Cu casca Bluetooth, muzica, 4 sau 5G, foto, video, iti cam manaca bateria, chiar daca ai cel putin 4500 mAh. Asa ca am patit-o sa ma intorc spre casa cu 5- 10% baterie, pe silence, ca in caz de vreo urgenta sa mai pot suna. Si nu s-a intamplat doar o data. Mai ales cand uiti sau ai si bateria externa pe low. 😀

  5. Husariu Alexandru Sabin

    Cred ca acum vreo 5 ani când hoinaream singur cu autostopul prin Islanda mi-ar fi prins bine. Trebuia sa îmi încarc telefonul pe unde apuc și crede-mă… Nu dai de o priza asa ușor acolo :))

  6. Stefan

    M-ar ajuta bateria externa in partidele de pescuit unde mai trebuie încărcat și telefonul sau camera GoPro când mai filmez uneori și care se descarca destul de repede! 😅

  7. Manoliu Razvab

    Bateria externa mi-ar fi fost de folos la serviciu, întrucât, pe timpul turelor de noapte, poate fi de mare ajutor!

  8. Denisa

    M-ar fi ajutat bateria externa in mini calatoria in Barcelona. Cu un bebe mic pe care vrei sa il surprinzi in tot felul de cadre si folosind Maps mai des, bateria telefonului se duce mai repede. Mi-ar fi fost de folos sa am o baterie externa si sa nu duc grija ca mi se va inchide telefonul pana la final de zi.

  9. Manoliu Daniela

    Bateria externa mi-ar fi de folos când sunt plecata în vacante, ca să am baterie destulă sa fac poze😂

  10. Monica

    O baterie externa ar fi prins foarte bine acum cativa ani cand, datorită ninsorii abundente, au cedat ceva stâlpi si am ramas vreo 30 ore fara curent….

  11. Elena

    Cea mai tare amintire a fost acum 2 ani pe 1 decembrie (n-as putea sa uit) cand eu si partenerul am decis sa nu fim patrioti si sa facem un city break in Bologna. Dupa o zi lunga de plimbari si mancat pizza, paste si tiramisu am fost nevoiti sa ne intoarcem la hotel care era situat la vreo 40 de min distanta de centru (cu mijloacele de transport). Daar, pentru ca era o seara frumoasa de weekend, autobuzele pe care noi le-am luat la dus, nu mai circulau si intors decat pana la ora 14, ceea ce ne-a reconfigurat traseul. Asadar dupa o zi de folosit gps-ul, unul din telefoane era mort, iar celalalt nu functiona din cauza roaming-ului (ne-am dat seama abia atunci cand aveam cea mai mare nevoie de el). Deci, in momentele respective, o baterie externa ar fi fost salvarea noastra, astfel nu eram nevoiti sa discutam prin semne cu soferii de autobuz care nu stiau deloc engleza. Legenda spune ca si astazi ar fi continuat Italia Expres 🙂

  12. Ade

    Sunt fumătoare de dispozitiv electronic. Acum cateva luni l-am achiziționat pe al doilea pt că pe primul mai uitam din când in când să il încarc si logic că mă lăsa când imi era lumea mai dragă. Le car pe amândouă după mine și ce credeți? Acum uit să încarc doua dispozitive 🤦‍♀️😂

  13. Iuli

    Aveam de facut un drum urgent cu masina in afara localitatii si tocmai lasasem in alta masina incarcatorul tip bricheta si era buna o baterie ca asta in cotiera masinii. Plecasem cu baterie 20 si ceva% si era musai sa folosesc waze-ul ca ma grabeam :))

  14. Silvia Pasache

    M-ar fi ajutat bateria externa la concerte sa comand uber/bolt etc!Intotdeanuna la concert ai nevoie de baterie dupa:)))))

  15. Marin Stefan

    M-ar fi ajutat o baterie externa cand eram la client sa fac continut pentru Insta insa a trebuit sa apelez la un cablu usb de 2,5 m. O adevarata experienta de tip „wireless”^_^

  16. PaulT

    Cand umblam la agatat cu vechea ‘ragalie’ de telefon de nu’i tinea bateria mai deloc si cand trebuia sa cer un FB, un numar, o maslina ma lasa curentu’ 😂😂😂

  17. Flaviu

    Bateria externa mi-ar fi fost de folos cand am fost in Madeira in primavara ( primăvară la noi, ca doar la ei e asa mai tot timpul:))). Am vrut sa prind un apus frumos cu stancile de acolo, apa, si tot tacamul, doar ca m-am trezit tarziu ca vreau sa merg: bateria a ramas in ghizodan, iar bateria telefonului a murit pe drum pentru ca trebuia harta sa ajung acolo. Apusul a fost unul memorabil, nu pot dovedi pentru ca adio baterie la telefon, iar bonus: am facut cu 40 de minute mai mult la întoarcere. Dar cu siguranță a meritat.

    1. Alex Robert

      M-ar ajuta o baterie externa cand merg cu bicicleta asistată electric, nu am port de incarcare usb pe ea, nici Wireless Charging, nici Power Delivery!:(

  18. Emil Indricau

    Cand ma mai lasa bateria externa pe care o am, ar fi utila una noua. Mai apelez uneori la cea de la drona, dar dimensiunea nu o face o optiune accesibila, deci o baterie externa noua ar fi numai buna.

  19. Istvan

    La Electric Castle ar fi fost si ar fi binevenita!

  20. Remus

    In fiecare zi când ma duc la munca și zic ca îmi ajunge bateria la telefon

  21. Emilia Marin

    Pe când era pandemie
    Tare triști noi mai eram
    Când la mall noi mai trăgeam
    Cei fără de baterie
    Doar cu certificatul digital :)))

  22. Robert

    Dupa o tura de 24 de ore la serviciu mereu raman fara baterie. Nici telefonul nu mai e ca nou, are deja sub 92% capacitate maxima a bateriei si mai mereu stau cu el la încărcat. O baterie externa mi-ar fi fost de folos mai ales cand trebuia sa caut o adresa sau o locatie unde trebuie sa ajung ( pentru ca… again n-am baterie ).

  23. Ionuț Alexandru

    Tot timpul am nevoie de o baterie externa pentru că îmi uit mereu încărcătorul acasă, chiar mi-ar fi de folos sa fie în mașină pentru a avea o rezerva la nevoie.😅

  24. Cosmin

    Mi-ar fi prins bine o baterie externa cand am fost la Untold si am ramas fara baterie la telefon. Ce a fost si mai frumos, este ce a urmat dupa, 2 ore de cautat prietenii pe care ii pierdusem, pentru ca nu mai aveam cu ce sa ma intorc la cazare:))

  25. Diana

    O sa razi dar cea mai folositoare mi se pare bateria externa cand stai in pat si vrei sa te uiti pe tiktok. Eu nu am priza langa pat asa ca ori trebuie sa las telefonul la incarcat undeva prin casa, ori sa tiktokeresc putin inainte de somn :)). Multu de recomandare.

  26. Vlad

    Sincer, nu-mi aduc aminte de vreo astfel de pățanie dar mi-ar place o astfel de baterie pentru a nu ajunge in situația celor care au mai povestit pe aici. Fain gadgetul!

  27. Anda

    Ehei, bateriile externe sunt un must cand calatoresti pe munte, a se citi faci un traseu. Au fost situatii cand e rece si bate si vantul destul de puternic, cand telefonul meu se inchide deja de la un 30%.
    Atunci intervine bateria externa, ca fara ea, parca victoria ca ai ajuns pe varf nu mai e la fel de dulce fara o poza ca dovada.

  28. Pavalache Ștefan-Maxim-Mircea

    Am avut nevoie de o baterie externă, în urmă cu 2-3 ani cand, eram cu mama la cumpărături si mi S-a descărcat telefonul.
    Atunci am lcumparat o baterie externa, de urgentă, de la cei de la Orange și mi-am încărcat puțin telefonul, cât să ajungă la o valoare acceptabilă, să îl pot utiliza.
    Și aceasta a fost povestea mea cu bateria externă!

  29. Comarzan

    Trebuia sa ma întâlnesc cu fiul meu.Eu,prima data în Marseille…Telefonul descarcat!Ce bine mi-ar fi prins o baterie!

  30. Alin Moisa

    In fiecare zi este nevoie de o baterie externa, din păcate am testat și folosit mai multe variante, numai ca toate au murit în câteva luni.

    Personal am nenumărate situații in care eu cu prietena eram plecați la mall, pe munte sau într-un city break, momente în care prietena mă ruga sa caut ceva pe maps/google/telefon, numai ca el era mort deja de mai bine de o ora. Acum plec de acasă cu un ghiozdan pregătit cu un cablu separat mereu în el.

  31. Andrei

    Cand mi-am uitat incarcatorul pe banca in Iasi si a trebuit sa pierd o ora din viata pana sa gasesc un adaptor decent (cablu original am gasit, dar adaptor baseus de 65w cu 2 USB-C, nema prin oras, ca imi trebuia si pentru laptop) 😔

  32. Alex Dima

    O baterie externă este mereu utilă, în special în momentele in care jobul meu presupune mai multe deplasări pe la diferite instanțe de judecată, ore întregi în așteptarea strigării cauzelor.

    Nu de puține ori am pățit in ultimii ani ca telefonul sa mi se descarce și să îmi fi fost utilă o baterie externă eficientă.

  33. Flavius Ghinea

    Vai doamne cat de prindea o astfel de baterie la toate festivalurile la care am fost cu cortul: Balaton Sound, Exit, EC, samd! Aur curat!

  34. Madalina Ungureanu

    M-ar fi ajutat foarte mult bateria externa la un festival rock la care am fost anul trecut in Spania. Am hotarat ca la acest festival sa nu iau dupa mine un rucsac sau bagaj pentru ca voiam sa fiu cat mai lejera acolo, mai ales ca imi propusesm sa stau toata ziua, iar cazarea era la o ora de festival.

    Asadar, am luat dupa mine doar cablul de incarcare, fiind convinsa ca in 2022 in festival trebuie sa aiba neaparat niste statii cu chargere. Well, am fost foarte surprinsa sa aflu ca aveau statii de incarcare, insa, 4-5 in tot festivalul si acestea erau full mereu. 🙁

  35. Alex

    M-ar fi ajutat tare mult atunci când eram prima data in Viena și am ramas fara baterie la telefon, greu am mai găsit hotelul pe acele străduțe minutate. Urmează o plimbare prin Veneția si am auzit ca acolo sunt si mai multe străduțe si canale minunate!

  36. Alin

    O astfel de baterie externa mi-ar fi prins bine in ultimul concediu cand am plecat doar cu cablul dupa mine si cautam prin gara sau pe la restaurante un usb sa iau si eu putin curent 😬

  37. Lucian Ionescu

    Eram pe barca la scufundari deja de cateva ore, am facut poze si filmulete pentru toti ca aveam cea mai decenta camera la s10+ pe vremea aia si evident ca mie mi-a murit telefonul primul. Si eu dar si cei cu care eram in trip am fi vrut ca telefonul meu sa mai reziste inca putin pana ce terminam aventura, n-a fost sa fie, si acum se vede in acel album unde se termina pozele cu al meu si unde incep cele facute cu un s8 😂.

  38. Carp Bogdan Radu

    Mi ar fi fost de folos în orice călătorie, mai mereu se intampla sa rămân fără baterie și după plictiseala atinge cote maxime.

  39. Adina

    Mi-ar fi prins bine o baterie externă in noptile cu furtuna cand se lua curentul, eu nu puteam sa dorm.As fi stat si pe telefon sa treaca noaptea mai repede, dar tot odata as fi păstrat si bateria (” nu stii cand rezolva cu curentul”)😅 plus ca singura lanterna din casa e cea de la telefon si o tot aprindeam sa ma uit la copii 😁

  40. Pavel

    Am fost pe munte 3 zile într-o cabană fără curent electric. Am uitat bateria externă acasă, avea prietenul aventurier una, dar nu a fost de ajuns. A fost printre puținele dăți când am stat fără baterie la telefon și în pustietate.

  41. golddy

    Pentru ca sunt utilizator de VoiceOver , (cititor de ecran in iPhone) , probabil mai mereu constat ca raman fara baterie la telefon; mi-ar printe tare bine o baterie externa.

  42. Diana-Elena Draghici

    Mi-ar fi prins bine când s-a luat curentul în casa și eu mai aveam 5% baterie…au fost câteva ore foarte triste 😂😂

  43. Rares

    Mi-ar fi fost utila o baterie externa pe autocar, cand am fost in Turcia, 20 ore..

  44. ed

    Mi-ar fi prins o baterie externa anul trecut când am rămas blocat în aeroport timp de 24 de ore, pentru că deh, aceste companii își permit să anuleze orice fara să anunțe înainte. Nu am avut parte de un hotel din partea hotelului + că era târziu, și singurele prize erau la etaj (bineînțeles că nu eram in Romania, ci în Italia). Nu puteam sa merg la etaj, deoarece toată lumea era jos pentru a afla noi informații. Uite așa a trebuit să stau toată noaptea cu telefonul pe ghimbir cu low battery mode pornit și 10%. Speram sa nu se mai întâmple, chiar daca e de așteptat în zilele astea. P S: Mă mir că nu ți ai luat iPhone 14 Pro:))

  45. Bogdan AGH

    Ar fi fost grozavă în ultimul City Break, am avut o problemă cu, cardul, telefonul se descărcase pentru că priza din hotel nu a încercat peste noapte, ne aflam într-o cafenea de dimineață cu singurii bani cash in bancnotă mare, iar tipa de la casă a realizat că nu ne poate da rest (neavând destul cash in casa de marcat la prima oră) doar după ce ne-a luat comanda și ne-a servit produsele.

    Am avut atunci o surpriză plăcută, un străin ne-a achitat nota cu, cardul lui.

  46. Nicolae Ciobanu

    M-am lămurit de mult cât de necesară este o baterie externă la deplasări sau la evenimente, așa că nu mai lipsește din bagaj.
    Ultima dată când am avut nevoie a fost o conferință pe care am transmis-o live pe Facebook. Trei sesiuni de 1,5 ore, după a doua sesiune am realizat că mai am 10% baterie și am scos power bank-ul din rucsac, care m-a salvat.
    Comentariu hors concours, firește.

  47. Claudiu Pascu

    De obicei, incerc sa gestionez bateria telefonului inainte de a merge undeva, ca exemplu, eu fac foarte multe clipuri cinematice cu masini, asa ca mereu trebuie sa am telefonul 100% inainte de a iesi din casa si incerc sa ma limitez in maximum de 50% baterie consumata la filmari, pentru a ramane destula baterie a-l folosi pentru apeluri, facebook,etc. Au mai fost cazuri in care ramaneam fara baterie dupa si eram nevoit pentru cateva ore sa inchid netul, nfc, locatie, tot, inclusiv sa il trec pe modul de economisire baterie si sa uit de facebook/instagram :).

  48. Rus Manu

    Cand am fost plecat intr,o excursie si foloseam gps-ul ,o baterie externa este aur curat in asemenea situatii!😁

  49. Mihail

    Cel mai frecvent în aeroport.. ai cu tine încarcatorul dar nu ai acces mereu la o priza.. o baterie externa iti face viata mai usoara

  50. Caliniuc Dan

    Mie mi-ar fi fost necesară o asemenea baterie anul trecut când am fost într-o excursie cu prietenii și culmea am rămas fără baterie când era mai important,atunci când trebuia să facem poze cu telefonul meu.

  51. Tatiana Padureanu

    Anul trecut cand am fost in Italia, m-a lasat bateria telefonului, am intrat intr-un bar unde lucra o romanca, m a lasat sa bag telefonul la incarcat.

  52. Cristian

    După 1 an am reușit sa îmi cumpăr un wach 4, aveam nevoie pentru monitorizare tensiune. La 50 +am aflat și de problema asta, mai am și altele. Cum se știe maxim 1 zii jumate cu utilizare medie. Pun pe acu xiaomi cu wireless charge, la care încarc tel, nu merge. Sun un prieten avea Varta cu specificație smartwatch. La fel nu merge, mă uit pe sait la Sam jale cam 250 RON. Aștept 20 iunie dacă știe Sam wach 4 și nu cade, tragerea sun la GSM Net. Ro știu ca sunt profi am mai cumpărat de acolo!!!

  53. Oana Nicoleta Murarasu

    Buna seara!
    Am ramas fara baterie cand eram la Viena si mi-ar fi prins bine google maps sa ajung unde doream. Era pentru prima data cand am iesit din tara si nu prea le am cu orientarea.

  54. Razvan Hir

    Am ieșit la pozat…am scos aparatul, dar …stupoare, uitasem bateria acasă. Iar telefonul plângea și el. Ieșiri fără poze, e crunt!

Lasă un răspuns