Un cadou inedit de ziua mea, de la AXN

În copilărie, voi ce răspundeați la întrebarea „Ce vrei să te faci când o să fii mare?” – eu îmi aduc aminte, parcă a fost ieri, că ziceam tare entuziasmat: „Vreau să mă fac polițist!”. Eram fascinat de uniformă, de pistol, ca aproape orice băiețel de vârsta mea, care trecuse de la mașinuțe, la pistoale de jucărie, iar dacă aveam și insignă, eram deja „polițist șef” prin fața blocului. Anii au trecut, polițist nu m-am făcut, dar filmele mele preferate au rămas, desigur, cele polițiste. Însă uite că fix de ziua mea, pe 30 octombrie, voi primi în dar ceva inedit.

 


Sezonul 2 al serialului Oamenii Legii va avea premiera pe 30 octombrie și va fi difuzat de luni până vineri, de la ora 18:00, pe AXN. Iar pentru că siguranța începe cu informația, în cadrul noilor misiuni ale protagoniștilor vom descoperi sfaturi practice despre ce trebuie sa facem în anumite cazuri cu care ne putem confrunta, din punct de vedere legal. Fiecare episod se va concentra pe soluționarea a trei cazuri diferite, urmărind firul acțiunii din momentul în care poliția primește apelul la 112 și până la finalizarea anchetei.

Acest sezon aduce, în echipa de polițiști, noi personaje menite să facă lumină acolo unde ancheta devine complicată. Acțiunea și suspansul se vor înlănțui cu analize și explicații din perspectivă legală a faptelor și a modului în care fiecare dintre noi, din postura de simpli cetățeni, putem acționa pentru binele unei persoane aflate în primejdie.

De la violență domestică, jafuri și dispariții, până la accidente în trafic sau tulburarea liniștii publice, cele 28 de episoade îți dau ocazia să ai parte de o experiență complexă a soluționării fiecărui caz în parte. Dincolo de prezentarea cazurilor complexe, sezonul 2 va include și o nouă direcție de educație, oferind informații inedite pentru fiecare caz.


Pentru siguranța ta, cunoaște mai bine procedura în cazul în care ești victima unui jaf:

  • Poți atinge ceva sau analiza amprentelor digitale este doar în filme?

  • Trebuie să suni la poliție dacă ai asigurare?

  • Cum poți raporta corect un caz?


Pentru siguranța ta, cunoaște-ți mai bine drepturile atunci când ai probleme cu vecinul tău:

  • Poți chema poliția când acesta face prea mult zgomot?

  • Ce poți face dacă te confrunți cu abuzuri domestice la vecinul de alături?

Referitor la acest ultim punct, chiar am scris un articol pe blog, acum ceva timp, nu de alta, dar la bloc, știți și voi, mereu se găsește câte un vecin care vrea să testeze rezistența blocului, cu bași puternici, toată noaptea. Sau altul care are bormașină nouă și zici că prinde țânțari pe perete cu burghiul cel mai zgomotos, zi de zi, indiferent de oră. Să nu ajungem la ocupatul abuziv al locului de parcare, că deja mă ia inima. Deci sigur acesta va fi cel mai de success episod, cel referitor la vecini și situațiile mai puțin legale ce pot apărea – pe care, sincer, de abia îl aștept. 😀


Oamenii Legii a fost filmat cu polițiști adevărați, care rezolvă cazuri inspirate din realitate, cu care ne putem confrunta cu toții la un moment dat. Vedeți mai jos un mic preview al celui de-al doilea sezon:


Lasă un răspuns