Voi câte parfumuri aveți / utilizați?

Hai, că nu am mai scris de mult un articol despre parfumuri, așa că am revenit cu un update de tătic, căci acum s-a mai schimbat colecția. Plus că și pandemia a influențat destul de mult. Dacă la începutul lui 2020 aveam peste 30 de parfumuri, de 15, 30, 50, 75, 100 sau chiar 200 de ml, pe lângă multe samples, căci îmi place mereu să testez miresme noi, acum, după 4 ani – pandemie, apariția micuței Bunescu în familie – lucrurile s-au mai schimbat:


  • Multe dintre parfumuri aveau peste 36 de luni de la prima utilizare, iar termenul de 3 ani este regăsit pe majoritatea sticluțelor de parfum, pe un sticker sau gravat pe fundul recipientului, dept urmare calitatea ingredientelor nu se mai păstrează atât de bine după termenul recomandat de către producători. Ba chiar am întâlnit etichete care menționau că parfumul își păstrează prospețimea 12 luni de la prima pulverizare. Râdeam, în sinea mea, că pe unele (mai vechi de trei ani) am ajuns să le folosesc ca parfum de casă… devenind astfel cele mai scumpe home fragrances pe care le-am utilizat în apartament.
  • Dacă pe multe dintre cele de mai sus, cele vechi, le-am pulverizat prin casă, pe unele „încă în termen” le-am împărțit familiei și prietenilor, căci nu îmi mai plăceau, știu sunt ciudat, doar csf, gusturile se mai schimbă, nu mi se mai păreau potrivite pentru mine.
  • Iar pe cele foarte vechi și pe care nici nu le puteam dona/utiliza în casă, le-am aruncat.
  • Dacă în pandemie nu prea mai utilizam parfumuri, că nu prea ieșeam din casă, și nici nu mă parfumam când ieșeam să duc gunoiul ori să fac niște cumpărături de la magazinul din colț, iar acum, de când am devenit tătic, evit să mă parfumez în casă, am ajuns să port doar câteva parfumuri, ba chiar nu mai am parfumuri de zi cu zi / de birou / parfumuri pentru ocazii, ci am numai câteva pe care le utilizez doar în funcție de temperatura de afară, respectiv dacă le folosesc ziua/seara. Am rămas cu multe sample-uri neutilizate, plus că am devenit mai pretențios și parcă prefer să utilizez doar câteva care-mi plac mult și pe care, zic eu acum, le voi avea mereu în colecție. Asta până când, ca de obicei, mă va lovi o nouă obsesie olfactivă. 
  • Ah, ca să răspund eu mai întâi întrebării din titlu, acum am doar 6 parfumuri, dintre care utilizez frecvent 2-3. Voi?

Acest articol are 2 comentarii

  1. Bratu Bogdan

    Vă salut dl Bunescu. Cele foarte vechi le puteți pasa la mine. Notați eventual adresa mea de email. Plătesc pentru ele. Vă mulțumesc

    Ca să răspund la întrebare undeva în jur 70-90 parfumuri.

    1. Ionut Bunescu

      Salut, deja le-am înstrăinat, după cum ziceam în articol, pare rău.

Lasă un răspuns