Cea mai bună aplicație pentru vreme, meteo, radar

Dacă atunci când eram mic, adoram să alerg prin ploaie și nu fugeam de transpirația norilor, odată cu vârsta am ajuns la polul opus, fug de nori și ploaie, precum corupții de pârnaie. Iar acum, de când sunt și tată, cu atât mai mult sunt cu ochii pe prognoza meteo, pe radar, să văd dacă vine vreo ploicică. Băi, și cum dormeam eu acum vreo săptămână, pe vremea în care încă puteam să o fac doar cu geamul deschis, fără AC pornit noaptea, m-am trezit speriat, pe la 5 dimineața, de o ploaie serioasă de vară. Sărit din pat, rabatat geamurile, revenit cu capul pe pernă… și imediat am deschis cele patru aplicații de vreme: NICIUNA nu zicea nimic, nici că plouă, nici că ar urma vreo ploaie, nada, nimic-nimic, deși era negru afară, iar norii turnau cu găleți (ploaie, nu ulei, zahăr și făină). Așa că m-am enervat și am plătit, pentru prima dată în viața mea, o aplicație de iOS.


Treaba a stat cam așa, de mulți ani utilizam în mod special AccuWeather – cred că încă de când am primul smartphone – a funcționat super ok, în majoritatea cazurilor, vedeam prognoza pe oră, știam dacă sunt șanse să plouă în ziua respectivă, luam umbrelă cu mine și aia era. Ah, apropo, sper că știți că procentul afișat pentru prognoza de ploaie nu e procentul de probabilitate, ci procentul teritorial, adică dacă vezi 60% ploaie, sunt șanse să plouă în 60% din orașul/zona setat/ă în aplicație. Așea, pe lângă aplicația AccuWeather, am început să folosesc și Yahoo Weather, tocmai pentru că avea niște alerte de ploaie, gen, bă, vezi că peste două ore e posibil să plouă – între timp nu cred că mai funcționează ca acum câțiva ani, dar măcar ai două alerte, dimineața și seara, cu prognoza pentru următoarea zi. Iar pe lângă cele două aplicații, mă mai uitam și la cea preinstalată în iOS, să fie informația din trei surse. Iar de vreo doi ani, de când lucrez la Garmin, am aflat și de Meteo Blue, de la niște parteneri care organizează evenimente și care își iau informațiile pentru niște sute/mii de oameni care urmează să alerge/pedaleze. Bunicică aplicația, urât design, dar parcă nu-mi vine să o folosesc prea des.

Doar că în dimineața cu ploaia torențială, toate cele patru aplicații de mai sus au dat mare rateu, așa că mi-am adus aminte că mai am o aplicație de vreme, pe care rar o utilizam, dar care îmi dădea fix alerte pentru ploaie, pentru locația curentă: de exemplu, bă, vezi că în 10/20/30 de minute, vine ploaia, care va fi mică/moderată/nasoală și ține până la ora X. Aplicația asta avea și radar pentru următoarea oră, doar că s-a șmecherit și de ceva timp vrea să plătești pentru a vedea prognoza radarului meteo pentru următoarele două ore, dar notificările pentru ploaie au rămas, dar nu vezi decât la ora curentă toate detaliile cu norii plus zonele de ploaie și intensitatea precipitațiilor. RainViewer se numește aplicația, e disponibilă pentru iOS și Android, iar eu cred că am descoperit-o acum câțiva ani la Cristi Serb. Abonamentul premium costă 100 de lei pe an, dar nu știu ce am făcut de am primit reducere 50%, așa că am plătit doar 50 de lei, iar aceasta este prima aplicație iOS pentru care plătesc, ever (serviciile de streaming nu se pun aici, vorbesc strict de o aplicație de mobil, nu de alte servicii). Ah, de ce am plătit, poate vă întrebați – păi nu v-am spus că această aplicație, chiar și fără premium plătit, a fost singura care nu doar că vedea ploaia torențială despre care ziceam mai sus, dar mi-a și dat notificare cu juma de oră înainte – desigur, notiticarea a fost pe mute, căci am Do Not Disturb noaptea, dar dintre toate aplicațiile, asta a fost singura care chiar a văzut ploaia mamut, ba chiar m-a și atenționat înainte. Ah, pentru prognoză long term, nu e chiar cea mai minunată, nici nu prea o deschid să verific, dar pentru prognoze de scurtă durată sau în timp real, radarul lor e the shit! Chiar și ei se laudă cu asta:



Cu plăcere, dați o bere după prima ploaie evitată.








Lasă un răspuns