140 de beri

Ahem, ahem! Vocea e dreasă, dar batista mi-e plină de lacrimi! O dată e ziua unui bun prieten și eu nu pot bea o bere în cinstea lui pentru că, de vreo săptămână, mă tot lup cu o răceală iernatică. Amicul e cam bătrânel, dar se ține bine de tot. Deși aș putea să îi zic, fără menajamente, “străbunicule”, prietenul e mai ager ca mine, chiar și la cei 140 de ani ai săi.

E vorba despre Nea Heineken*, de meserie berar, născut în Olanda prin 1873 și ajuns pe meleaguri românești undeva la sfârșitul anilor ‘90. La aniversarea celor o suuută paaatruzeci de ani, a pus-o de-o mare premieră în România: Timp de patru zile, pe ecranele de la Magazinul Cocor puteai sa ciocnești o sticlă de Heineken mare cât inima mea toată clădirea, asta prin intermediul unei aplicații Kinect. Am fost și eu acolo, bineînțeles, iar ce a ieșit se poate vedea puțin mai jos | album foto aici / GIF cu mine aici / interviu cu Heinekinezu aici.

 

 

Și asta nu e tot, pentru că, pe Pagina de Facebook Heineken, există o aplicație futuristă, numită Time Capsule, unde oricine poate să adreseze urări inedite către Heineken și poate câștiga, printre altele, marele premiu – o excursie la Amsterdam (click aici pentru aplicație)

 

PS Cinci dintre premiile mai mici sunt invitații la o mega petrecere aniversară Heineken, shhht, să nu mai spuneți nimănui! Cu norocoșii mă voi vedea/vebea responsabil peste vreo două săptămâni. Baftă!

PS2 M-am ciocnit, întâmplător, și de sticlele lui Chinezu, Piticu, Manafu și Tudoran.

 

 

*Nea Heineken, din acest articol, este doar un personaj inventat de mine, adevăratul părinte al berii Heineken fiind Gerard Adriaan Heineken (mai multe detalii aici).

Acest articol are 3 comentarii

Lasă un răspuns