Rezolvare pentru problema semnalului de telefonie la evenimentele aglomerate

Am fost sâmbătă la Liberty Parade, unde s-au strâns vreo 70.000 de oameni, așa că rețelele au început să dea rateuri, cum se întâmplă la orice eveniment aglomerat. La fel e și pe Arena Națională la meciuri/concerte și la orice alt eveniment unde se strâng cel puțin câteva mii de oameni. Celulele releelor, care deservesc zona respectivă, nu fac față. E simplu și logic, dar nu înțeleg de ce nicio rețea nu s-a gândit până acum să rezolve asta.

Ar fi un boom de imagine și un PR pozitiv enorm ca un operator (oricare ar fi acela) să trimită o mașină, două, trei (deși am lucrat cinci ani în telecom, nu știu detaliile tehnice de gen) care să mărească capacitatea rețelei în zona evenimentului respectiv. Nu cred că ar fi atât de greu să suporte un trafic intens, de date și voce, pentru 4-12 ore. Oamenii își fac poze la meci/concert și vor să le urce pe Facebook, Instagram, poate chiar și un clip video mic. Oamenii vor să-și sune prietenii rătăciți ori pe cei de acasă. Trafic se face sau cel puțin se dorește… nu poți să stai cu No service ori cu 3G/LTE afișat, dar nefuncțional, nu e ok deloc!

Așa că prima rețea, care va aloca resurse pentru o astfel de divizie mobilă de mărire a capacității rețelei la evenimentele cu mii de oameni, va avea tot respectul meu și al oamenilor din jur.

 

cell tower on a background of blue sky – shutterstock

Acest articol are 3 comentarii

  1. Revo

    Îţi înfăşori abdomenul în folie de aluminiu şi prinzi direct 4G ! 😀

    1. Irina Bărăgoi

      #MiSePareCorect să învelești pătrățelele în folie de aluminiu ca pe pătrățelele de ciocolată. 😀

      *offtopic, dar nu mă puteam abține.

  2. Papa

    Sunt ceva costuri și nu știu dacă s-ar justifica mărirea capacității pentru o perioadă scurtă de timp. De regulă se fac aceste lucruri la evenimentele mari, dar nu la toate. Știu că se făceau de obicei la evenimentele din Piața Constituției. :)Plus că implică foarte multe lucruri, mașini oameni, echipamente, etc. Nu apăr niciun operator, spun doar că e cam greuț 🙂

Lasă un răspuns