A fost desemnat românul care se va duce în spațiu

V-am tot povestit despre Provocarea Spațiului lansată de către Philips, aici, aici și aici, iar acum a venit momentul să aflăm cine e fericitul câștigător al zborului pus la cale de către Philips și xcor.

Câștigătorul va păși în spaţiul cosmic la bordul uneia din cele două nave spaţiale: XCOR Space Expeditions Lynx Mark I sau Lynx Mark II. Lansarea se va face de pe aeroporturile spaţiale din Mojave şi Curaçao. Va călători cu o viteză dublă faţă de viteza sunetului, va experimenta gravitaţia zero, imponderabilitatea şi va vedea Pământul aşa cum puţini l-au vazut înainte.

Felicitări, Marius Ruginosu! Acum, că ai câștigat, te rog să nu fii cu nasul pe sus, deci să nu uiți să-mi aduci un magnet din spațiu și un meteorit mic, te rog, da? Și nu uita să iei cu tine un aparat de bărbierit spațial pentru a face față Provocării Spațiului!

 

*** Cu ajutorul celor de la Philips am reușit să-i adresez și câteva întrebări câștigătorului:

Î: Ce va conține bagajul pe care îl vei lua cu tine în spațiu?

R: Sper ca cei de la XCor sa mă lase sa iau cel puţin 4-5 GoPro-uri și normal că telefonul de la capătul selfie stick-ului.

Î: Cum a reacționat șeful tău când ai făcut cererea de concediu ca să pleci în spațiu?

R: Şeful a fost foarte încântat, însă m-a rugat să-i amintesc des, să se poată obişnui cu ideea.

Î: Crezi că te vei simţi în al nouălea cer?

R: Greu de zis, mai ales că e greu de definit al nouălea cer. Unde este, cum este… Ce pot să spun este că va fi o senzaţie unică pe care nu ai cum să o obţii aici, pe Pământ.

Î: Ce suveniruri le aduci celor dragi, pe lângă Luna de pe cer pe care o vei aduce jumătăţii tale?

R: O mulţime de poze din spaţiu, toate cu mine în ele. Ha, ha, ha….

Î: Ce vei mânca prima oară după ce vei reveni pe Pământ?

R: Având în vedere că aterizez în acelaşi loc de unde decolez, adică Mojave Air & Space Port, posibil că o să îmi iau un “Joudi’s Crash Landing”, un fel de omletă cu de toate, servită pe o tortilla de porumb.

 

Lasă un răspuns