Cel mai tuns!

Mă uitam printre articolele mai vechi, să văd ce am mai scris despre tuns, îngrijirea părului și subiecte conexe. Am dat de textul în care mă întrebam De unde vine asta cu să-ți fie de bine, după ce te-ai tuns (pe cap) /// de textul despre Cum să îți îngrijești barba și părul corporal și de textul în care întrebam Man, tu cât dai pe un tuns?. Acum, însă, voi povesti despre cum am ajuns la altă părere despre tuns, cum și unde merită sau nu să te tunzi și cât de important e să dai de un frizer priceput care să-ți pună în valoare părul pe care îl ai, indiferent cât de puțin ar fi.

La sfârșitul lui iunie am primit un mail de la Mihai Serester care îmi propunea să testez conceptul Frizeria București (by Adrian Niculescu). Am fost puțin reticent până să accept, dar la cum sunt mereu pe fugă și aveam o mare claie pe cap, după câteva zile am zis OK, dar dacă se poate ziua următoare, după programul de la serviciu. Am rezolvat fix pentru la 19.00, astfel că am avut o oră rezervată doar pentru mine.

Am ajuns la frizeria de pe Modrogan (celelalte locații fiind în zonele Batiștei, Ștefan cel Mare și Armenească – detalii aici). Am intrat într-o clădire cu un aer arhitectural vechi, unde am găsit doar două camere, vorba aia, una-n stânga, una-n dreapta, astfel am aflat de conceptul de frizerie cu un singur scaun.

Ești doar tu cu frizerul, care e atent nu doar la foarfecă și pieptene, ci și la stilu-i vestimentar. Ești servit cu apă/cafea/doză de suc din partea casei, după care stabilești cum vrei să fii tuns. Eu am încercat să-mi recit poezia clasică, pe care o spun de fiecare dată când mă tund (mai mereu în altă parte, la altcineva, neavând un frizer preferat care să știe cum prefer să fiu tuns).

Da, daaar, Cristi de la Frizeria București de pe Modrogan mi-a recomandat ceva diferit. Am ridicat din sprâncene, m-am uitat fix la el și i-am zis: Auzi, am încredere în tine, tunde-mă cum crezi tu că e mai bine, dar fii atent, că eu nu văd nimic în oglindă, fără ochelari, deci doar să nu mă chelești! :))

După aproape juma de oră de tuns, două mici modificări mai târziu și peste alte cinci minute de tuns barba și 10 minute de spălat și masat pe cap, arătam fix așa:

 

 

Da, chiar au trebuit să treacă aproape 30 de ani ca să găsesc o frizerie de unde să plec mulțumit 100%. Ah, partea amuzantă e că n-am reușit să-mi mai aranjez freza la fel nici măcar o dată, se vede că n-am stofă de artist. Dar acum se pune problema bugetului, căci ieftin nu e, cel puțin nu pentru ce eram eu obișnuit (după cum am mai zis aici).

  • Tuns + Spălat + Masaj + Styling = 63 de lei
  • Aranjat barba13 de lei
  • Tunsoare copii63 de lei
  • Tuns zero – 43 de lei
  • Vopsit fire albe – 83 de lei

Deci, pentru mine, 63 + 13 = 76. Plus tips, suta, cine nu e gata, banii cu lopata. La cum am fost tuns, trebuie să revin cam o dată pe lună. Mă voi întoarce la ei, la frizerie, chiar dacă prețul este unul destul de mare pentru bugetul meu lunar, iar acum, ca să-mi alin oful financiar, voi merge la o frizerie puțin defierită de cele patru (menționate mai sus), dar care face parte din același lanț –> Frizeria Office, unde sunt doar fete care tund, PAM-PAM!

Revin cu poze, curând, că deja mi-a crescut părul destul de mult și urmează două nunți în weekend-uri con$ecutive.

Facebook – Frizeria București

 

Acest articol are 5 comentarii

  1. iulian

    E o idee de business super. Si eu caut de-o viata frizerul si cu exceptia Abbate nu prea am gasit ceva ok. Am cheltuit mult prea multi bani in viata pe alte prostii ca sa mai fac economie la tuns 😀 P.S. Am incercat in seara asta sa ma programez la Frizeria Office pt maine dupa 6 si nu se putea decat miercuri ceea ce inseamna ca intr-adevar le merge 😀 am claia prea mare mare in cap asa ca nu mai pot sa astept, data viitoare o sa mai sun din timp

  2. razorsbk

    Salut. Ai mai fost de atunci pe la ei ? Impresii mai noi ?

  3. Costin

    Foarte tare localul, pare profi. Si eu caut de ceva timp, dar nu prea am gasit. O sa incerc si eu aici.

Lasă un răspuns