0 Flares 0 Flares ×

Dacă ai zburat și aterizat, măcar o dată, de pe Otopeni, sigur știi despre problema transportului de la aeroport către oraș. Taxiurile sunt cu aceleași probleme, asta dacă și găsești vreunul. Ruta RATB 780 nu acoperă decât ziua, iar 783 e destul de aglomerat și puțin nepractic, pentru că eu, de exemplu, habar nu am de unde pleacă, unde e stația din aeroport.

Însă acum există o alternativă, culmea, privată, nu a municipalității: Memento Bus (parte a grupului Christian Tour). Nu e ceva wow, încă nu ne comparăm cu alte capitale europene, în ceea ce privește transportul public către/de la aeroport, dar măcar Memento Bus îți permite să faci rezervare, cu loc asigurat + plată online sau SMS, ba chiar îți și specifică faptul că ai voie cu un bagaj de max. 32 kg. Exact asta e problema principală pe rutele RATB 780/783, lipsa spațiului destinat bagajelor.

Programul Memento Bus nu acoperă toată ziua, dar probabil sunt cursele așa progamate, fix când e fluxul mai mare de aterizări pe Henri Coandă. Adică pentru o zi de joi, orele disponibile pentru rezervare sunt: 03:45 / 04:00 / 04:30 / 11:00 (2 curse) / 18:15 (2 curse) / 20:15 / 23:15.

Costul unui bilet Otopeni – București este de 2,40 euro (11 lei și puțin). Rezervările se pot face pe site-ul mementobus.com, iar locul unde vei fi debarcat, în București, este Central Bus Station Bucharest, în spatele Autogării IDM (Șoseaua Orhideelor 49).


Dă un like și-un share, mon cher!

4 Responses to “Memento Bus, primul shuttle bus de pe Aeroportul Internațional “Henri Coandă””

 1. Nu stiu cum au ales ei fluxurile alea, caci majoritatea curselor interne ajung dimineata la 6-7 … si sunt multe. Bucuresti – Aeroport de ce nu au?

  0

  1
  • Au și București – Aeroport.

   0

   0
   • Ionuț, cu un ochi pe comunicatul de presă și unul pe postarea ta tind să cred că faci o combinație de informații care s-ar putea să fie derutantă.

    Înțeleg din comunicat că shattle-urile pot fi aranjate la biroul din Otopeni, iar de la tine că pot fi rezervate inclusiv online via mementobus.com. Din ce știu eu, cursa pe care o prezinți tu în screenshot e de prin toamnă pe acolo și posibil să fie o oprire pe o rută mai lungă.

    0

    0
  • Paul, îți dai seama că cineva se uită la ce vine și ce pleacă de pe aeroport și ia în calcul frecvența și orele de plecare-sosire a shuttle-ului, nu?

   Plus de asta, tind să cred că focusul e pe ce vine din extern.

   0

   0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *