Cămașa perfectă

Dacă data trecută am vorbit de linii perfecte, de costume și despre cum e în atelierul băieților de la SARTO made to measure, acum a venit momentul să spun și cum se prezintă prima mea cămașă făcută pe comandă.

Aveam nevoie de o cămaşă pentru un eveniment special, iar cum eu reşuesc rar să-mi găsesc una care să stea perfect pe mine, am ales să merg pe mâna unor specialişti. Voiam să rezolv problema mânecilor care, de obicei, sunt prea lungi și  pe cea a gulerului care e prea strâmt şi tot aşa.

Așa am ajuns pe strada Nicolae Caramfil, nr. 22, unde după un pahar de apă și unul de vorbă, am lăsat muzica să vorbească și metrul de croitor să meșterească. Știam eu că am mâinile mai mici decât ar fi normal pentru corpul meu, lucru confirmat atât de hainele mele cu mărimi standard, cât și de maestrul SARTOnian. Chiar și grosimea gâtului îmi este atipică, așa că pentru nunta la care urma să mă duc, am făcut alegerea perfectă: o cămașă made to measure.

 

   

 

După ce dimensiunile au fost stabilite, a trebuit să mă hotărăsc la tipurile de guler și manșetă, culoarea nasturilor și, surpriză, am primit și un bonus: personalizarea cămășii cu ale mele inițiale cusute pe manșetă.

Deși mi s-a părut cam gros materialul, acesta fiind bumbac egiptean, aveam să mă bucur de calitățile acestuia fix la nuntă, unde a fost foarte, foarte cald, însă eram unul dintre puținii bărbați care nu avea cămașa udă de la transpirație, chiar și după o repriză bună de dans. WIN!

 

 

Da, prețul (de la 600 de lei) este diferit de cel al unei cămăși pe care o putem cumpăra de la un retailer normal din mall, însă croiala perfectă, materialul foarte bun și personalizarea te fac să te gândești că măcar o cămașa made to measure merită!

Băieţii de la SARTO, aşa cum îmi place să le spun celor doi Alecşi care au făcut un business dintr-o pasiune, pot fi găsiţi la cochetul lor atelier aflat lângă Ambasada Chinei, pe strada Nicolae Caramfil, nr. 22. Daţi-le un semn dacă vreţi să le faceţi o vizită, dacă sunteţi în căutarea unui personal shopper, aveţi nevoie de un audit de garderobă ori vreți o cămașă, un costum sau un accesoriu care să vi se potrivească la fix.

 

Acest articol are 5 comentarii

  1. Vlad Ilaş

    Cred că trebuie să fie fain să ai o cămaşă dintr-asta MadeToMeasure dar… costă aproape cât salariul minim pe economie 🙁
    Cam scumpel… dacă era vreo 300 de lei, suna mai atractiv. Nici nu mă gândesc cât trebuie să coste un costum de aceeaşi speţă…

  2. Revo

    Tocmai am avut o revelaţie. Trec zilnic pe lângă ei şi habar n-aveam. S-au pozitionat destul de bine, mai încolo sunt blocuri cu vegetaţie pe acoperiş. Nu cred că vor avea probleme în privinţa preţului 🙂

    1. Ionut Bunescu

      Cumpără vreo zece și vinde-le cu 700 acelor proprietari de penthouse-uri 😛

  3. Paula

    I-am cunoscut pe baietii de la Sarto in februarie la RBL Summit, au fost doar la cocktail si, trebuie sa recunosc, ca am intrebat ce e cu tinuta unuia din „Alecsi”, asa am aflat despre ce fac ei, ma amuzam teribil ca aveam un sacou si un pantalon cumparate fix din targ… sory dude, me student, me low on money, raspunsul: „Ai cumparat un sacou cu o croiala mai buna si un material ma bun la un pret accesibil”.

    And a friendly advice: plicul nu se poarta niciodata sub brat, cu atat mai putin cand unele din noi suntem mai mici de statura, se poate tine de un colt, de mijloc sau, in functie de dimensiuni, se tine in mana, lipit de incheietura 😉 just a trip and trick for the lady… in cazuri extreme il putem aseza sub brat, dar nici atunci 🙂

Lasă un răspuns