HP atacă piața de gaming cu gama OMEN

Nu pot să nu observ cum piața de gaming din România are din ce în ce mai mulți concurenți, ceea ce nu poate fi deloc rău, ci din contră, astfel se va genera o competitivitate constructivă, încât utilizatorul final, gamer-ul, are doar de câștigat, prin alegerea celor mai bune configurații. Desigur, totul este subiectiv, mulți factori putând influența o alegere, de la culoarea led-urilor unei tastaturi, la numărul butoanelor personalizabile ale unui mouse, de la claritatea și comoditatea oferite de niște căști audio, până la numărul de pixeli afișați de un monitor.

Am fost recent într-o scurtă vizită la HP Inc. România, unde am trecut cu greu peste dragostea la prima vedere (laptop-ul HP Spectre 13 este incredibil, uitați-vă doar la reacțiile de pe Facebook, de aici). Așa că… dragă Moș Crăciun, știi tu.

Revenind la scopul vizitei, am lăsat bijuteria și am trecut la bestii, adică gama OMEN by HP, dedicată gamerilor. Dacă tot a început școala, m-am comportat ca atare, am luat un pix și o foaie și mi-am notat, ca să vă spun și vouă, pe scurt, cele mai interesante chestii aflate:

 

1. Toată gama OMEN by HP va fi prezentată la Dreamhack (16, 17, 18 septembrie 2016 – București), unde este partener oficial și susținător al competiției de Hearthstone.

 

 

2. Monstrul din gama OMEN by HP este desktop-ul OMEN X și va putea fi văzut în premieră la Dreamhack. Preț pe măsură, specifiații la fel, ceva wow, mergeți de-l vedeți și vă minunați. Dar vor exista și variante OMEN by HP desktop (foto sus) – cu prețuri care pornesc de la 7,539 lei.

 

3. Laptop-ul OMEN e un frumușel mic, adică nu e greu deloc, asta pentru un laptop de gaming!

  • Ecran 17.3” (43,9 cm), 4K IPS cu iluminare 300 de niți (dar există și variante de 15.6”)
  • RRP 17.3” – de la 4.589 lei /// RRP 15.5” – de la 4.569 lei
  • VR-Ready
  • 3,2 kg și 32,9mm grosime
  • Dragon Red Backlit keyboard
  • Chipset-uri grafice NVIDIA® GeForce® GTX 1060 sau 1070
  • Mini Display Port  pentru streaming dual 2K sau 4K
  • Baterie polymer de 95 W, cu până la 7,25 de ore timp de rulare, care susţine cele mai noi procesoare grafice de la NVIDIA și care se încarcă 90% în 90 de minute!
  • 4 difuzoare cu sistem audio Bang & Olufsen şi HP Audio Boost – aici am lăsat la urmă ce-mi place mie, nu de alta, dar sunt al naibii de pretențios la sisteme audio. Laptop-ul se aude impresionat, iar de căștile OMEN, făcute în colaborare cu Steelseries, n-am ce să mai zic. Sau am: sunt primele căști care se aud mai tare când sunt conectate la laptop (OMEN, desigur) decât atunci când le conectez la al meu smartphone. Încă o dată, sistemul audio Bang & Olufsen rules!

 

 

 

4. Accesorii – Pe lângă OMEN Headset SteelSeries (RRP – 399 lei – construcţie uşoară, pentru a răspândi uniform greutatea pe întreaga bandă, permiţându-le gamerilor să se joace mai mult timp şi mult mai confortabil), HP a mai lansat și:

  • HP OMEN Mouse SteelSeries – RRP 299 lei (iluminare RGB, 6 butoane complet programabile pentru acţiune rapidă şi accelerare hardware zero pentru mişcări 1:1 de precizie şi urmărire)
  • HP OMEN Mouse Pad SteelSeries – RRP 99 lei (bază de cauciuc antiaderent, suprafaţă durabilă şi netedă)
  • HP OMEN Keydboard SteelSeries – RRP 570 lei (permite personalizarea cu peste 16,8 milioane de culori)

 

 

 

 

 

Bonus: Am mai aflat și că HP are un parteneriat cu Dreamworks, încă din 2001, cam de când a apărut primul film Shrek. Parteneriatul este unul de infrastructură IT, cu echipă de suport dedicată.

Bonus 2: Din noiembrie vor fi disponibile și monitoarele din gama OMEN by HP, iar pe restul, nu uitați, le puteți vedea la Dreamhack.

Bonus 3: Laptop-urile OMEN by HP au un accelerometru încorporat, care depistează viteza atipcă pe care “o prinde” laptop-ul în cădere, astfel în cădere sau la un șoc, hard-ul își retrage capetele de citire pentru a nu zgâria supfața discurilor din HDD. #CamTare

Acest articol are un comentariu

Lasă un răspuns