A fost lansată aplicaţia oficială a Asociaţiei Naţionale a Scafandrilor Profeşionişti şi a Salvamarilor din România, SEA STATUS

De abia azi am apucat să citesc comunicatul de presă pe care mi l-a trimis un amic, iar informațiile despre aplicația SEA STATUS chiar m-au făcut să dau din cap, aprobator, în timp ce mai terminam un rând. Treaba e simplă, aplicaţia SEA STATUS reprezintă un instrument de ajutor, care pe lângă serviciile de salvamar, pune la dispoziţia tuturor celor care vor să se bucure de plajă şi mare un instrument rapid de informare şi raportare a situaţiilor critice din zonă + informaţii despre steagul arborat de salvamari şi diferite alerte pentru a semnala starea de siguranţă sau de pericol. Mai multe detalii, mai jos.

 

SEA STATUS: aplicaţia oficială a Asociaţiei Naţionale a Scafandrilor Profeşionişti şi a Salvamarilor din România.

În conformitate cu statisticile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, peste 400.000 de persoane se îneacă anual în lume, aceasta fiind ca importanţă a doua cauză de deces accidental. Aşadar, existenţa serviciilor de salvamar în toate zonele unde există plaje publice amenajate este obligatorie. În România, în 2018, potrivit datelor oficiale oferite de ISU Dobrogea, pe litoral au fost înregistrate 37 de decese prin înec, dar şi zeci de operaţiuni de salvare. În 2019, până la jumătatea lunii iulie, au fost înregistrate cinci cazuri de deces prin înec.

Aplicaţia SEA STATUS reprezintă un instrument de ajutor, în primul rand! Pe lângă serviciile de salvamar, aplicaţia pune la dispoziţia tuturor celor care vor să se bucure de plajă şi mare un instrument rapid de informare şi raportare a situaţiilor critice din zonă. Dacă permiteţi ca aplicaţia să vă geolocheze, veţi primi informaţii despre steagul arborat de salvamari în zona în care vă aflaţi, dar şi diferite alerte pentru a semnala starea de siguranţă sau de pericol.

Totodată, cu ajutorul acestei aplicaţii puteţi descoperi informaţiile necesare despre pregătirea procesului de salvare a unei persoane de la înec, echipamentul de salvare, precum şi sfaturi utile pentru turişti, localnici, dar şi pentru cei care supraveghează copiii aflaţi la malul mării.

 

Ce informaţii utile puteti găsi în aplicaţia SEA STATUS?

– Semnalistica steagurilor arborate pe plajă de către salvamari;

– Poziţia bazelor de salvamari în funcţie de zona în care vă aflaţi;

– Informaţii despre temperatura aerului, viteza şi direcţia vântului, temperatura apei, înalţimea valurilor şi starea mării.

– Sfaturi pentru salvarea unei persoane de la înec;

– Pregătirea procesului de salvare a unei persoane şi procedura de salvare;

– Echipamentul de salvare;- Sfaturi pentru turişti şi localnici;

– Sfaturi pentru cei care supraveghează copiii aflaţi la malul mării;

– Pregatirea de îmbaiere în mare;

– Distanţa sigură de înot faţă de malul mării;

– Echipamentul necesar pentru înot

Aplicaţia SEA STATUS alertează turiştii în situaţia în care condiţiile meteo pun în pericol viaţa celor aflaţi pe litoral. De asemenea, prin intermediul aplicaţiei puteţi apela la numarul de urgenţă 112 în momentul în care sunteţi martorii unui incident care necesită prezenta salvamarilor, a paramedicilor SMURD şi a scafandrilor de la ISU Dobrogea.

 

In sezonul 2019, aplicaţia SEA STATUS are integrată plaja din Constanţa şi Mamaia, dar va fi extinsă pe tot litoralul romanesc. Ne bucuram să venim în ajutorul tuturor turiştilor cu o astfel de aplicaţie extrem de utilă!

Asteptam sugestiile şi opiniile dumneavoastră la adresa salvamarcta@gmail.com

DOWNLOAD SEA STATUS –-  iOS /// – ANDROID

Lasă un răspuns