iOS 14.5 va permite deblocarea iPhone chiar dacă porți mască pe față, dacă folosești și un Apple Watch

Aleluia, a trecut un an de la începutul oficial al pandemiei și de abia acum vine Apple cu o soluție decentă pentru deblocarea telefoanelor cu FaceID, în situațiile în care porți mască pe față. Inițial au scos doar cele 2-3 încercări de deblocare cu FaceID, adică acum telefonul sesizează că ai mască pe față și dacă deblocarea ecranului nu are loc din prima, îți este cerută imediat parola. Dar, începând cu iOS 14.5, dacă ai și un Apple Watch la mână, telefonul se va debloca imediat, chiar dacă porți mască. Momentan iOS 14.5 a fost lansat în varianta beta și sper să vină cât mai curând versiunea oficială pentru toată lumea. Mai sunt și alte noi funcționalități, pe care le regăsiți mai jos.


De abia aștept iOS 14.5, nu de alta, dar oricum nu ies din casă fără Apple Watch la mână – de când cu pandemia, l-am folosit doar la cumpărături, pentru plățile prin Apple Pay – la ceas nu e nevoie de autentificare, doar dai dublu click pe buton și e gata de contactless pay (la telefon e nevoie de autentificare FaceID la fiecare plată). Plus că la supermarket, de exemplu, mai ai nevoie și de telefon ușor de deblocat – eu țin lista de cumpărături într-un reminder list share-uit cu soția. Da, știu, am reminder list și pe ceas, dar nu e chiar atât de comod.




Așa că hai odată cu iOS 14.5 public launch, cred că doar Zuck nu și-l dorește (va fi implementată funcția care va solicita acordul utilizatorului pentru tracking in app). Găsiți mai jos mai multe funcționalități ale noii versiuni de iOS:



Lasă un răspuns