[Giveaway] Vecinii de la Liziera de Lac, un proiect fotografic semnat Doru Panaitescu, adresat viitorilor rezidenți

Mai țineți minte când vă povesteam despre Liziera de Lac, locul acela care poate fi alegerea perfectă dacă-ți cauți o casă nouă lângă București? Dacă nu, aruncați mai întâi o privire aici, apoi reveniți pentru a afla și vedea o parte din proiectul Vecinii de la Liziera de Lac, albumul fotografic realizat în colaborare cu Doru Panaitescu, care prezintă în imagini peste 80 de specii de animale, păsări, amfibieni și reptile care trăiesc în habitatul din jurul complexului și pe care acesta le-a fotografiat pe parcursul mai multor ani.


Proiectul fotografic Vecinii de la Liziera de Lac este adresat viitorilor rezidenți și își propune să crească nivelul de conștientizare a impactului pe care îl pot avea asupra mediului înconjurător din jurul Lacului Tătaru.  Astfel, viitorii rezidenți vor face cunoștință cu fauna zonei și vor învăța să conviețuiască cu vecinii lor necuvântători. Acesta este un prim proiect dintr-o serie de inițiative ce au ca scop conservarea zonelor naturale din jurul complexului.

Făcând parte din bioregiunea stepică, climatul din Liziera de Lac este unul specific zonei de câmpie a bazinului dunărean. La doar 15 minute de inelul de centură al Capitalei se găsește un mini-sanctuar natural cu zeci de specii de păsări, reptile, amfibieni sau mamifere. Fauna este dominată de specii de păsări acvatice, însă luciurile de apă, cordoanele de stuf, malul împădurit și prezența unor exemplare seculare de stejar și alte foioase asigura un habitat mozaicat, divers, pe placul unei palete largi de specii de animale sălbatice.








Acum să revenim și la giveaway, mai ales dacă v-au plăcut cadrele de mai sus: fie că vă căutați o casă nou sau nu, dacă sunteți pasionați de fauna bioregiunii de stepă din zona proiectului rezidențial Liziera de Lac, am pentru voi cinci albume care ilustrează proiectul fotografic Vecinii de la Liziera de Lac, semnat de către amicul Doru Panaitescu (fotograful specializat de wildlife, la care apelează aproape orice internaut când vrea să afle ceva despre o specie necunoscută). Primii veniți, primi serviți, este necesar doar să lăsați un comentariu în care să spuneți că vreți, apoi vă trimit un mail de confirmare, în care vă solicit adresa de livrare + un număr de telefon și aia a fost (deci comentați cu o adresă de email corectă și validă, vă rog).


Mai multe detalii despre Liziera de Lac:

Situat în sud-estul Bucureștiului, pe malul lacului Tătaru și la doar 15 minute de stația de metrou Anghel Saligny, complexul rezidențial îmbină avantajele locuirii în mijlocul naturii cu facilități urbane avangardiste adaptate la stilul de viață contemporan. De aceea, Liziera de Lac dispune de grădiniță, complex sportiv cu piscină și terenuri de baschet și tenis, zone pentru activități sportive, de relaxare și petrecere a timpului liber, un Community Hub cu spațiu pentru co-working și întâlniri, restaurant și cafenea, magazin, farmacie și zonă de îngrijire medicală de prim-ajutor, petshop, piste de biciclete, promenadă în jurul lacului, parcări individuale și comune, securitate permanentă și stații de încărcare auto electrice. Mai mult, viitorii locatari vor dispune de un sistem inteligent de administrare a gospodăriei. Prima fază a construcției constă în 94 de case și clădirile publice și va fi livrată în primul trimestru din 2022.

Situat într-un peisaj unic între lac și pădure, Liziera de Lac încurajează un stil de viață sănătos în armonie cu natura. Este un proiect rezidențial cu o dezvoltare sustenabilă ce propune soluții prietenoase cu mediul: 52% din complex este rezervat zonelor verzi, vor exista peste 10 ha de parcuri, 12 ha panouri solare, sistem independent de irigații, sistem dual de colectare a apelor uzate, stații proprii de tratare a apei și reglementări care interzic utilizarea pesticidelor. Calitatea aerului va fi mereu atent monitorizată și pentru acest lucru, Liziera de Lac va dispune de instrumente pentru testarea permanentă a aerului. În plus, casele pot fi echipate cu un sistem SMART home integrat ce contribuie la reducerea consumului electric.

Liebrecht & wooD are în plan două obiective de conservare a mediului. Primul este legat de amenajarea și conservarea lacului Tătaru, iar cel de-al doilea se concentrează pe amenajarea unui parc natural care va conserva 13 ha de pădure din proximitatea proiectului.

Mai multe detalii, pe www.lizieradelac.ro.

Acest articol are 6 comentarii

  1. Alin Ghitu

    Vreau si eu un album. Fiul meu e interesat de pasari (si cam de orice ne inconjoara in acest moment) asa ca cred ca ne-am bucura de acest album. Multumesc!
    P.S. Chiar cautam sa ne mutam de la bloc asa ca poate mergem la o vizionare.

  2. Romulus Carson

    Vreau album. Toate albumele să vină la mine. Sau măcar 1.

  3. Marius

    Vreau si eu! Fata me cu siguranta afla lucruri noi din acel album!

  4. Ana

    Doresc 🙃🙂🙃🙂

Lasă un răspuns