Recomandare de încărcătoare USB-C cu Power Delivery (Type C PD 18 / 25 / 33 W)

Hai noroc, pregătiți de Black Friday, cu buzunarul ăla bun, produsele adăugate la favorite și notificările pornite? Bun, că eu nu știu exact ce îmi voi cumpăra, mai ales că vineri, 12 noiembrie, o să cam fiu prins cu moderarea unui eveniment (aruncați un ochi pe pagina mea de Facebook, dis de dimineață). Între timp, dacă tot mi-am cumpărat niște chargere/încărcătoare cu USB-C / Type C, cu Power Delivery (PD), zic să vă spun și vouă, că poate aveți nevoie.


Treaba e simplă, până acum doi ani aveam în casă doar încărcătoare standard de iPhone (5W), unul de iPad Mini 2 (10W), la care mai încărcam telefoanele mai repede + altele Micro USB, pentru baterii externe, celelalte telefoane din casă, cu Android, și alte device-uri care utilizează celebrele cabluri “standard”. Mă rog, standardul se mai schimbă, la Android deja de mai mulți ani, iar mai recent, la o boxă portabilă JBL Flip 5 + iPhone 11 Pro (acum doi ani) am fost nevoit să utilizez cabluri cu USB-C / Type C.

Dacă în 2019, telefoanele Apple încă veneau cu charger-ul inclus (unul de 18W), în 2020, când a făcut și soția upgrade la iPhone, al ei 12 Pro nu a mai avut decât cablul în cutie (Lightning – USB Type C). Așa că am fost nevoit să-i cumpăr repede un încărcător de priză cu ieșire USB-C, am luat de pe mobiledirect.ro un Nillkin (brand chinezesc super ok), cu vreo 60 de lei, tot 18W, tot alb, all good timp de un an. Nu las link, căci produsul nu mai există nicăieri pe stoc, iar variantele următoare sunt mult mai bune. În schimb vă pot recomanda un încărcător wireless, tot Nillkin, pe care îl folosesc la birou încă din 2017, de când a apărut iPhone X – e 114 lei (azi), eu am dat sub 100 de lei, dar acum 4 ani – e super ok, are și niște lumini ambientale colorate, însă vine fără charger (USB Type A, vă trebuie unul de 10 sau 15W).

Între timp, am văzut pe eMag un charger Samsung, Super Fast, 25W, la 50 de lei. Pomană, zic, și l-am cumpărat. Azi, 9 noiembrie 2021, încă e la 50 de lei. Se vede diferența de la 18W la 25W, de obicei bag telefonul la încărcat atunci când mai are 20%-40%, în cel mult o oră îl scot aproape full. Iar de la 0 la 50% nu cred că îi ia juma de oră. Mai greu încarcă după 80%, însă până la acest prag zboară cu mai mult de un procent pe minut.

Iar săptămâna trecută am văzut că Altex are transport gratuit între 5 și 11 octombrie, așa că am comandat niște lichid de parbriz, câteva soluții pentru dezghețarea parbrizului (Michelin / 500 ml / 12 lei, iar pomană) și, desigur, un încărcător dual de la Xiaomi, duce până la 33W (Power Delivery PD – pe USB Type C) și până la 27W (Quick Charge 3.0, USB Type A, din ăla clasic), la numa’ 48 de lei. Deci are două porturi USB, Type C și Type A, doar că dacă le folosești în același timp, din câte am citit pe cutie, duce max. 25W cumulat. Dar dacă îl utilizezi doar cu Type C, duce până la 33W (depinde și de telefon, căci fix acum am căutat pe net și se pare că iPhone 13 Pro trage 20W, iar iPhone 13 Pro Max trage 27W, dar nu pe totul parcursul încărcării, desigur, ci doar la început, ca să protejeze bateria, să nu se încingă etc – detalii aici).

Dacă v-au fost utile, dați voi o bere la primăvară. Altfel, ce vă mai cumpărați de Black Friday?

Acest articol are un comentariu

  1. Adrian Bolocan

    Boxa aia portabilă pe care o ai tu nu e rea deloc. Aș face un sacrificiu dacă aș găsi vreuna, neapărat de la JBL, la un preț cu adevărat bun.

Lasă un răspuns