Culoarea anului 2022, Pantone: Very Peri (albastru brebenoc sau saschiu)

Hei, dar uite cum învăț cuvinte noi în limba română (și voi la fel, cel mai probabil): brebenoc/saschiu – numele unei plante erbacee cu flori albastre, tulpina întinsă pe pământ și frunze persistente lucioase. Mă rog, limba noastră-i o comoară… și ciudată, surioară! Între timp, zic să ne bucurăm că Pantone reinventează culoarea părului octogenarelor vopsite cu Violet de Gențiană.


Very Peri a fost descrisă de Pantone ca „o nuanţă de albastru brebenoc”. Nuanţa a fost anunţată de apariţia metaverse-ului şi de impactul carantinei în contextul pandemiei. Compania a ales în premieră să creeze o nuanţă care nu se regăseşte momentan în catalogul său. Pentru asta, a amestecat tonuri de albastru cu violet-roşu. Rezultatul este similar culorilor găsite de regulă în natură, precum la florile de lavandă şi păsări.

„Pe măsură ce ne mişcăm într-o lume în schimbare fără precedent, selectarea Pantone 17-3938 Very Peri aduce o nouă perspectivă şi viziune asupra îndrăgitei familii a culorii albastru”, a spus Leatrice Eiseman, director executiv al Color Institute al Pantone. „Înglobând calităţile albastrului, având în acelaşi timp o nuanţă violet-roşu, Pantone 17-3938 Very Peri afişează o atitudine spirituală şi veselă şi o prezenţă dinamică ce încurajează creativitatea curajoasă şi exprimarea imaginativă”.




Surse: Pantone, news.ro, Vlad Sorescu

Acest articol are un comentariu

Lasă un răspuns