Am lăsat pentru prima oară mașina într-o parcare de lângă aeroport și mi-a plăcut

Da, știu, e fix titlu de Vice, dar mi s-a cam luat de prețurile “dinamice” nesimțite de la Uber sau Bolt. Prin oraș am mai folosit FreeNow, uneori chiar și taxi normal, dar rareori aveam centurile disponibile în spate (la taxi) – ăsta e și singurul motiv pentru care dau o steluță la Uber/Bolt, dacă centurile sunt ascunse în spatele banchetei sau sub huse. Mă rog, știu că stau departe de aeroport, de la mine din Apărătorii Patriei până la Aeroportul Henri Coandă sunt fix 25 de km, conform Waze, dar chiar și așa, 180 de lei, tariful maxim văzut la Uber, parcă e prea de tot… vorba aia, sunt bilete low cost mai ieftine, București -> oraș mare european. Așă că am zis să testez o parcare de lângă aeroport.


La un simplu calcul, acasă-aeroport și retur, nu scap fără 200 de lei, ba chiar e posibil să dau spre 300. Văzusem la bunul prieten Mariciu că a parcat fix lângă aeroport, la parcarea de lungă durată, dar acolo e 50 de lei pe zi, primele patru zile, iar pentru o durată cuprinsă între 5 şi 30 de zile, pentru fiecare zi de parcare se mai adaugă 10 lei. Deci 4 zile = 200 de lei, 7 zile = 230 de lei. Doar că și aici am înțeles de la mulți amici că nu prea găsești loc tot timpul. Plus că ieșeam la aceiași bani cu Uber/Bolt.

Așa că am căutat pe goagle, mi-au fost afișate o grămadă de rezultate sponsorizate, iar într-un final am ales o parcare destul de mare, la 1 km de aeroport, unde tarifele sunt mult mai mici. Am citit review-uri pe Google Maps, unii se plângeau că drumurile din interiorul parcării (inclusiv locurile de parcare) nu sunt asfaltate, ci pietruite, și că după câteva zile mașina era plină de praf. E clar, oameni care locuiesc în afara Bucureștiului sau au garaj închis, altfel… pentru capitală a devenit deja o obișnuință să ai mașina prăfuită, chiar și după ce tocmai ai spălat-o. Mi-am asumat acest risc, am lăsat mașina 4 zile, plătit aproape 90 de lei (dacă plăteam online era 80 și un pic, dar am zis să văd mai întâi cum e treaba, românește). De la parcare, către intrarea în aeroport, la plecări, ești dus cu microbuz relativ nou, am plecat chiar imediat după ce am parcat pe pietriș, dar am înțeles că atunci când sunt mai multe zboruri există intervale în care poți aștepta 10-20 de minute. La întoarcere am sunat la un număr de telefon primit în mail-ul cu rezervarea, ei spuneau să suni cu 10 minute înainte, a durat cam 20 de minute, deci data viitoare sun imediat ce am luat bagajul de pe bandă, ca să nici nu mai am timp de țigară, să sar direct în microbuz. Te preiau tot din față de la plecări. La retur, a mai fost o doamnă cu noi în mașină, spre deosebire de tur, când eram doar eu și soția – mă rog, era și marți, ora 11AM, deci nu o oră prea aglomerată.

Tarifele pleacă de la 37 de lei pe zi, dar au mereu 10% reducere, deci real pornesc de la 33,30 lei pe zi și scad în fucție de numărul de zile, conorm tabelului de mai jos, unde am selectat eu 5 zile, pentru plecarea la Untold, pentru care am plătit 97,20 lei (online, cu cardul, de data aceasta). Mă rog ei se laudă și cu supraveghere video live pe site, nu am folosit-o, dar poate că e un serviciu care face diferența – spun asta pentru că atunci când am scris pe Facebook, mai mulți prieteni au spus că pe lângă parcarea aleasă de mine mai sunt și altele, unele mai ieftine, altele mai scumpe. Mno, eu aici am fost prima dată, aici merg și de acum încolo, căci am fost mulțumit (nu, nu m-au plătit, habar nu am cine sunt oamenii). Ah, tot din recenziile de pe Google Maps am aflat că pretențioșii (la stratul de praf depus pe mașină) pot alege să fie spălată mașina înainte de sosire (probabil au un aparat cu apă sub presiune, tre să lași cheile, nu cunosc, dar puteți întreba, însă praful regăsit după 4 zile nu a fost nimic neobișnuit pentru 4 zile de lăsat mașina parcată oriunde în București, în aer liber).


Park4Fly se numesc, sunt pe strada Drumul Gării 24A, Balotești, Ilfov – îi găsiți aici (au și hartă) și cam asta-i tot. Joi plec la Untold, sper să fie și a doua oară la fel de ok, căci am zbor de dimineață. Voi, tot cu Uber, tot cu Uber?

Lasă un răspuns