Deci…

Deci [ce frumos e sa incepi cu DECI… ], baaai, deci nu mai pot de somn. Jaluzelele sunt trase pe jumate [asta ca sa nu-i vad pe colegii de la Orange :)) ]
 
DEECI Mor de somn. Jobul asta ma indispune… si imi aduc aminte de o replica din Milionari de weekend „BAAA, eu-s de actiuneeee! ” … adica nu de stat la birou 8 ore.
 
Pana la 18.00 mai e. Acum pauza de 15 min… ies la o gura de aer curat de BuCUResti
Citește mai multDeci…

Ce… limba mea

Sunt acasăăăăă, la Curtea de Argeş [ Se vede, ştiu, pt că am şi diacritice :)) ]. Duminică îmi iau oricum zborul către capitală.

În fineeeeeeee, ce vroiam să lămuresc acum este faptul căăăăăăăăăă Se Zice ABIA nu ABEA !!!!!

Am văzut greşeala aceasta la mulţi, mulţi pe mess, bloguri, twitter 🙂

Nu vă supăraţi, doar ca mă enervez eu când văd ABEA… poate lumea se gandeşte la pahare goale.

Citește mai multCe… limba mea

Bancuri – Euro 2008

În arca lui Noe toate animalele joacă fotbal. Toţi sunt prezenţi, numai miriapodul lipseşte. La începutul celei de-a doua reprize apare şi el. Îi driblează pe toţi, chiar şi pe portar şi dă un gol din foarfece. Leul care era cu el în echipa îl întreabă pe miriapod:

– Unde ai fost mă până acu’ ???

– Să mă încalţ!

Citește mai multBancuri – Euro 2008

DEX – 5 iunie 2008

Mi-am propus ca de azi să fac o rubricuţă nouă pe blog, în care voi scrie despre cuvinte din limba noastră dulce şi frumoasă. Nu orice cuvinte, nu cele din vocabularul de bază al omului de rând, ci cuvinte mai rar folosite, dar care se găsesc în al nostru Dicţionar EXplicativ.

Cuvântul de astăzi este „MELEU„. Ştiu că mulţi se gândesc acum la un tip de Mercedes, dar meleu, conform DEX e cam aşa:

MELÉU s.n. (Sport) Luptă corp la corp; îngrămădire organizată la rugbi. [Pron. -leu. / fr. mélée].

Citește mai multDEX – 5 iunie 2008

Can Eu sit langa you? 2006-sept-23

Ma trezesc la 16.30 mai obosit decat inainte sa adorm, ma dor oasele de parca m-as fi opus buldozerelor care veneau sa-i darame Cârciuma lui Miticä Dragomir.
Azi noapte am visat, chiar mult, vreo 2 episoade din Seinfled, deci a fost relaxant… ca daca visam ca mai toate pustoaicele de 12-18 ani 2 episoade din Rebelde era coshmar! Dar poate aveam un vis uscat cu Adela Popescu cand ma fute@ ca in filme si tot nu era bine. Dar pana la urma e bine ca eu visez color , sunt mai „jmecher” decat restul, am 2 LCD de 1″ caprui 😉
Let’s go inapoi la ale noastre bussines: exact asta ma enerveaza la culme!!! Vad un status la cineva pe mess : „doing nijte curatenie, verry busy” am incheiat citatul 🙂 – asa, si mor pe toti puradeii generatziei „mecdonals” care au tot masterizat de ceva timp o noua limba ROMGLEZA! Oare de ce? Simt nevoia se isi afirme cunostiintele? Nu mai au rabdare pana cand vor fi nevoitzi sa scrie CV-uri intr-o limba straina sau pana cand vor da interviuri la fel? Faza e ca esti roman, mandru sau nu de asta, foloseste limba materna, vei avea timp si pt engleza care zace ca lichidul seminal intr-un pustan de 15 ani.
Till cand se vor linisti the waters, I ma duc to eat ceva, pt ca mor de hungry – nu are nici un inteles, dar ma duc sa ma cultiv la 2-3 telenovele… ca daca TEOenciclopedia nu mai e la pRROM TV.

Citește mai multCan Eu sit langa you? 2006-sept-23