Cum sa ai un consum redus pe factură, cu ajutorul unui combo: pompă de căldură aer-apă și centrală termică

Acum câteva săptămâni, când toamna și-a intrat în drepturi, iar eu am declarat oficial “ziua de dat drumul centralei”, am întrebat (pe Facebook) care este temperatura termostatului, în sezonul rece. Eu am zis 23, iar în cele aproape 100 de comentarii, minima a fost de 19 grade Celsius, iar maxima de 25. Da, știu, sănătos e mai jos de 23, dar suntem români și obișnuiți cu un anumit confort, pe care probabil nu l-am avut în copilărie. Iar dacă tot suntem comozi, ne place căldurica și vrem să stăm în tricou în casă, chiar și iarna, măcar să alegem o soluție prietenoasă cu mediul, pentru un consum redus pe factură, cu ajutorul unui combo ideal: pompă de căldură aer-apă și centrală termică.

Citește mai multCum sa ai un consum redus pe factură, cu ajutorul unui combo: pompă de căldură aer-apă și centrală termică

Deci…

Deci [ce frumos e sa incepi cu DECI… ], baaai, deci nu mai pot de somn. Jaluzelele sunt trase pe jumate [asta ca sa nu-i vad pe colegii de la Orange :)) ]
 
DEECI Mor de somn. Jobul asta ma indispune… si imi aduc aminte de o replica din Milionari de weekend „BAAA, eu-s de actiuneeee! ” … adica nu de stat la birou 8 ore.
 
Pana la 18.00 mai e. Acum pauza de 15 min… ies la o gura de aer curat de BuCUResti
Citește mai multDeci…

Ce… limba mea

Sunt acasăăăăă, la Curtea de Argeş [ Se vede, ştiu, pt că am şi diacritice :)) ]. Duminică îmi iau oricum zborul către capitală.

În fineeeeeeee, ce vroiam să lămuresc acum este faptul căăăăăăăăăă Se Zice ABIA nu ABEA !!!!!

Am văzut greşeala aceasta la mulţi, mulţi pe mess, bloguri, twitter 🙂

Nu vă supăraţi, doar ca mă enervez eu când văd ABEA… poate lumea se gandeşte la pahare goale.

Citește mai multCe… limba mea

Bancuri – Euro 2008

În arca lui Noe toate animalele joacă fotbal. Toţi sunt prezenţi, numai miriapodul lipseşte. La începutul celei de-a doua reprize apare şi el. Îi driblează pe toţi, chiar şi pe portar şi dă un gol din foarfece. Leul care era cu el în echipa îl întreabă pe miriapod:

– Unde ai fost mă până acu’ ???

– Să mă încalţ!

Citește mai multBancuri – Euro 2008

DEX – 5 iunie 2008

Mi-am propus ca de azi să fac o rubricuţă nouă pe blog, în care voi scrie despre cuvinte din limba noastră dulce şi frumoasă. Nu orice cuvinte, nu cele din vocabularul de bază al omului de rând, ci cuvinte mai rar folosite, dar care se găsesc în al nostru Dicţionar EXplicativ.

Cuvântul de astăzi este „MELEU„. Ştiu că mulţi se gândesc acum la un tip de Mercedes, dar meleu, conform DEX e cam aşa:

MELÉU s.n. (Sport) Luptă corp la corp; îngrămădire organizată la rugbi. [Pron. -leu. / fr. mélée].

Citește mai multDEX – 5 iunie 2008