Nu mai cumpărați haine, cosmetice sau accesorii de pe site-uri obscure!

Vă rog eu, pe toți cei care aveți de gând să comandați, ați făcut-o deja sau vreți să le spuneți unor prieteni despre ce oferte ați văzut pe net – NU o faceți! De la parfumuri “originale” la 100 de lei oricare până la Nike Air Max la 300 de lei, ochelari de soare Ray Ban la 250 de lei, New Balance la 250 de lei (model de 150 de euro), rujuri Chanel, farduri Dior sau orice altceva la prețuri prea mici ca să fie originale.

Asta nu înseamnă că dacă site-urile obscure vor avea prețurile mai mari, ca în magazine, produsele comercializate de ei sunt originale. Ah, unii nici măcar nu au site, ci doar câte o pagină de Facebook.

Cum îți dai seama că un magazin online (site sau Facebook) este dubios și n-ar trebui să comanzi de pe el:

  • magazinul nu acceptă plata cu cardul (deci nu au niciun contract cu o bancă sau un procesator de plăți care să garanteze o minimă verificare a firmey care comercializează respectivele bunuri)
  • NU găsești nicio părere pe net despre produsele cumpărate din respectivul magazin (nimic pe Google, forumuri sau orice alt site cu conținut generat de utilizatori)
  • NU livrează cu verificare colet – am cerut verificare colet unui magazin care vindea niște New Balance care nu există în România. Am fost refuzat imediat, deși trimit prin curier, al cărui cost este suportat, de obicei, tot de tine, cumpărătorul.
  • cere poze reale cu produsele – am procedat așa cu New Balance de mai sus, mi-a dat două poze cu picioarele cuiva încălțat cu respectivii pantofi, deci nu se vedeau prea de aproape, dar pozele au fost suficient de clare cât să văd că logo-ul de pe limbă nu era atent cusut, având linii strâmbe și diferențe notabile față de ce poți vedea în pozele “de catalog”.

 

Concluzie: dacă vrei încălțări originale, la prețuri bune, vânează reducerile, mai ales pe cele de iarnă, din perioada 15 ianuarie – 28/29 februarie. Am văzut ghete Timberland la Office Shoes cu 200-300 de lei, Converse de piele, negri, foarte mișto, la magazinul Tezyo (by Otter) din Băneasa Mall, Decimas (un fel de Intersport, dar spaniol) are prețuri foarte bune la încălțăminte și echipament sportiv (Mall Sun Plaza și Drumul Taberei), ba chiar mi-am permis să-mi cumpăr ceva de la Desigual, care a avut promoții mișto de tot, păcat că nu prea mai găseai mărimi. Super reduceri la haine mai găsești și pe SportsDirect.co.uk sau Asos.com. Parfumuri și cosmetice, pe frangrancedirect.co.uk.

Acest articol are 4 comentarii

  1. Kathy

    Pentru cosmetice daca vrei ceva high end, mai bine dai o fuga in Sephora sau MAC sau alte magazine high end si iti cumperi de acolo, testezi si vezi daca ti se potrivesc ca nuante si textura.
    Am facut eu prostia sa imi iau online cosmetice si nu mi se potrivea. De atunci merg in magazine, imi umplu mainile de swatchuri dar stiu ca am luat ceva misto care e bun pentru mine. La fel si u parfumurile.

  2. razorsbk

    E plin pe olx de New Balance la 150. Au și ei clienții lor.

Lasă un răspuns