La Casa de Papel (Money Heist): cel mai mișto serial pe care l-am văzut de la Prison Break încoace

Mă prinde greu un serial nou, asta poate și pentru că am câteva pe care mă tot chinuiesc să le termin. De jumătate de an, de când am și Netflix, am revenit la Dexter, pe care l-am și terminat, m-am apucat de alte câteva seriale, printre care și Black Mirror, dar parcă tot nu găseam unul care să mă fascineze și să mă facă să îmi doresc să văd și următorul episod, și încă unul, și tot așa.

Deși mi-a plăcut foarte mult Black Mirror, deși am urmărit cu drag Narcos, Game of Thrones și alte seriale comerciale, pe HBO GO sau Netflix, de abia acum, după 13 ani de la apariția Prison Break, am găsit un serial care să mă țină lipit de TV/tabletă/smartphone. Fiecare nenorocit de episod se termină în coadă de pește, astfel încât am retrăit fix momentele din perioada în care pierdeam nopțile din cauza (datorită?) Prison Break.

Nu aș fi crezut că, după Narcos, voi mai putea urmări un serial în spaniolă, care să-mi placă mult mai mult decât poveștile cu traficanții de droguri și ale lor carteluri. Băi, dar La Casa de Papel îți fură ore de somn, asta dacă nu cumva chiar sari o zi sau două de somn. Recomandarea mea e să te apuci de binging în weekend, te trezești sâmbătă dimineața, bagi niște cereale cu lapte, comanzi o pizza pe la jumătatea primului sezon, apoi te descurci tu.

Sunt 13 + 9 episoade, de cam 40-50 de minute fiecare. Primul sezon, în forma originală, are 9 episoade, iar al doilea, doar 6, însă au fost reeditate de Netflix pentru a avea 13 și 9. Al treilea sezon a fost confirmat recent, de către Netflix, deși serialul (primele două sezoane) este creația lui Álex Pina, pentru Antena 3 (nu, nu cea a lui Voiculescu, ci A3 din Spania).

La Casa de Papel (Money Heist) este cel mai vizionat serial care nu este în engleză, de pe Netflix. Binging plăcut, îmi mulțumești apoi pentru recomandare. Ți-aș fi lăsat trailer, dar pe YouTube e doar în spaniolă, nesubtitrat ori doar la sezonul al doilea. Însă, dacă vrei, intră direct aici, pe Netflix, și mai jos, în stânga, găsești și trailer-ul primului sezon. Totuși, sfatul meu e să-i dai play direct, așa cum am făcut-o eu, fără niciun trailer urmărit în prealabil.

Ah, ca să nu dai cu Shazam sau să cauți pe Google, soundtrack-ul este – – Cecilia Krull – My Life Is Going On. Poți să-i dai play, dar nu te uita și la clip, ca îți iei spoliere fără număr:

Acest articol are 11 comentarii

  1. xulescu

    Plin de greseli serialul.Pacat ca ai fost orbit si nu le-ai vazut.Faza trase de par etc..

    1. Ionut Bunescu

      Man, e ficțiune, am preferat să mă bucur de serial, nu să caut greșeli. La fel, nu m-aș mai putea bucura vreodată de un număr de iluzionism, de exemplu.

  2. xulescu

    Majoritatea serialelor sunt fictiuni.Daca la numarul de iluzionism vezi cum palmeaza ala cartea te mai bucuri?

Lasă un răspuns