100 de artiști care au potențialul de a transforma România prin arta lor

Proaspăt întors de pe tărâmul Untold, din ABSOLUT Party City, am descoperit cât de mișto e platforma 100absolutartists.ro unde vor fi prezentați 100 de tineri artiști, din cinci domenii, care promit să transforme România prin arta lor.

În anul centenarului, ABSOLUT a lansat www.100absolutartists.ro – prima platformă care susține și promovează noul val de artiști din cinematografie, literatură, arte vizuale, design vestimentar și muzică, având alături cinci curatori care îi vor alege pe cei 100, în urma unui proces de evaluare și selecție transparent: istoricul de artă și curatorul Magda Radu – Arte Vizuale, jurnalistul și scriitorul Alex Tocilescu – Literatură, criticul de film Iulia Blaga – Cinematografie, redactor-șef al revistei ELLE România, Roxana Voloșeniuc – Design Vestimentar și Dan Amariei, solistul trupei de rock alternativ Omul cu Șobolani – Muzică.

Ideea e de aplaudat și de replicat și de alții, pentru că există prea puține astfel de platforme prin care să fie descoperiți sau promovați artiștii tineri, neconsacrați, prea puțin cunoscuți, ei fiind fix cei care au nevoie de susținere și cei care pot contribui la transformarea viitorului într-un „mâine” mai bun, cu ajutorul creativității manifestate prin artă.

GG, ABSOLUT, pentru prima platformă cu rol de curatoriat care va selecta, va susține și va promova următoarea generație de artiști ce au potențialul de a schimba scena artistică și culturală a României!



Ah, să nu uit să vă las superbitatea asta de fotografie, prestată cu grație de Mihnea Ratte, în ABSOLUT Party City de la Untold.


Lasă un răspuns