Merită să-ți iei uscător de rufe?

Ne-am tot pus și noi această întrebare, după ce ne-am mutat la casa noastră, unde facem acuși patru ani de cuibărit. Fiind proaspăt căsătoriți, credit, bani puțini, ne-am cumpărat o mașină de spălat simplă, cât să-și facă treaba. Însă, în ceea ce privește uscătorul de rufe, am zis amândoi un MARE NU, bazându-ne pe ce mai auzisem din popor: că miros hainele, că se vor micșora sau strica. Acum deja ne simțim niște bătrânei care refuză tot ce e nou, dar am trecut și peste acest hop și povestim imediat de ce uscătorul de rufe este unul dintre cele mai utile și mișto lucruri la casa omului.

Pentru început, trebuie să menționăm că am făcut achiziția după ce am văzut cum funcționează, live, la prietenii noștri buni, Ioneștii. O recomandare pe bune face cât o mie de reclame, așa că după ce am aflat că toate preconcepțiile noastre erau false, am făcut comanda. În pandemie fiind, deci izolați la domiciliu, cu patru concedii amânate/anulate, am zis că trebuie să investim cu cap banii pe care i-am fi spart în vacanțe, drept urmare am comandat un duo al naibii de simpatic, mașină de spălat și uscător de rufe inteligente. Am vrut neapărat să nu fie albe, căci nu avem în casă (și nici nu vom avea) niciun aparat electrocasnic alb. Eh, kit-ul de suprapunere este alb (că doar așa există), dar ne-am amuzat când le-am instalat, zicând că seamănă cu un biscuite Oreo mai mare:

Pe lângă culoarea neagră/antracit, am vrut musai să cumpărăm un uscător de rufe cu pompă de căldură, nu doar cu condensare. Astfel, cu ajutorul pompei de căldură, aerul nu este evacuat, ci recirculat, obținând o economie de energie de până la 50%.

Am vrut un uscător de sine stătător, pentru că poveștile cu hainele care miros neplăcut le-am auzit de la prieteni care au mașină de spălat cu uscător încorporat, de generație mai veche. În cel mai bun caz hainele lor aveau un miros neutru. Plus că cele 2in1 nu au filtre de scame.

În schimb, uscătorul nostru are două filtre, care adună un pumn de scame după fiecare uscare, te uiți și nu-ți vine să crezi. Iar hainele, după uscare, miros mai bine ca cele spălate și uscate clasic, jurăm pe roșu. Și sunt super pufoase, prosoapele se simt mai bine ca atunci când sunt noi. Aici, vorba soției, e ok să te speli cu un șampon cu balsam, 2in1, dar niciodată nu va face treaba la fel de bună ca o spălare cu șampon, respectiv balsam separat. Și să nu vezi nicio scamă, după uscare, nici pe cămășile negre (care sunt cele mai păcătoase), asta da treabă.

Modelul nostru de uscător este LG RC90V9JV2Q (uscător cu pompă de căldură Dual Inverter | 9kg | Clasa A+++ | Condensator curățare automată | EcoHybrid | WiFi), iar mașina de spălat este LG F4WV910P2S (10,5 kg, 1400 RPM, Clasa A+++, Motor Direct Drive, Turbo Wash 360, Steam +, Smart Diganosis, WiFi). Mai jos vă lăsăm o listă de lucruri care ne plac, dar și care nu ne plac la cele două device-uri:

  • Ambele sunt smart, conectate la WiFi, dar și între ele. Comunică una cu cealaltă, astfel că după ce ai spălat, utilizând un anumit program, el este automat pregătit pentru uscător, așa că doar muți rufele și apeși pe Start. Le poți controla prin aplicația LG ThinQ, astfel că pe lângă notificările primite, poți descărca o grămadă de programe suplimentare celor standard, atât pentru spălat, cât și pentru uscat. Adică la mașina de spălat sunt disponibile încă 27 de programe (de la jeans, la pături, baby care, rainy season, skin care, gym care și multe altele), iar pentru uscător mai poți downloada încă 16 programe (big size item, blanket refresh, single garments, deodorization, shoes, lingerie și multe altele). Nu-mi place prea tare că trebui să apăs câte un buton pentru a fi mutată comanda de la mașina de spălat/uscător, în aplicație, dar când ai totul la un touch distanță, nu mai contează, mai ales că aplicația este și smart remote pentru orice televizor LG Smart, iar cum tot ce are ecran (în casa noastră) e LG, aplicația deja arată cam așa (cuptorul cu microunde și monitorul de PC nu sunt smart, că ar fi fost și ele în aplicație):

  • Sunt super încăpătoare, atât mașina de spălat (10,5 kg), cât și uscătorul de rufe (9 kg) – nici nu știam că există mai mari de 7-8 kg! Am spălat fără probleme pilote, lenjerii de pat și, pentru prima dată acasă (nu la curățătorie), am spălat și uscat draperiile și perdelele.
  • Cu ajutorul uscătorului am scăpat de grătarul ăla de rufe care ne ocupa super mult spațiu în apartament – îl țineam în dormitorul mic, unde foloseam și un dezumidificator, căci iarna se uscau greu și nu voiam să facem igrasie ori mucegai pe pereți (iar pe balcon nu le puteam usca, pentru că în jurul nostru e șantier și super mult praf). Iar cândva, când va apărea și Bunescu Junior, cel mai probabil vom spăla și usca zilnic, fără stres.
  • Hainele nu sunt șifonate deloc, nu se micșorează niciun articol vestimentar, cum auzisem noi prin popor, și cum de altfel și credeam. Fals. Scoți hainele din uscător și le pui direct pe tine, plus că ai cea mai tare combinație, program scurt de spălare (14 minute) și program scurt de uscare (30 de minute), deci în mai puțin de o oră poți rezolva cămașa sau rochia preferată pe care ai uitat să o speli și ești gata de plecare. Iar pentru pantofi, articole din lână sau alte materiale delicate, ai inclus un suport pe care îl montezi în uscător și astfel hainele/pantofii vor sta pe poziție fixă și nu vor fi deteriorate/deteriorați.
  • Ușile de la ambele device-uri sunt reversibile, iar uscătorul nu trebuie musai conectat la canalizare (deși se poate, ai furtun inclus în pachet) – are un recipient de colectare a apei, pe care noi îl golim după fiecare utilizare, deși ar putea să colecteze apa lejer de la 2-3 uscări. Dar dacă tot trebuie să curățăm/spălăm filtrele după fiecare utilizare (alt lucru ce nu ne place prea tare, dar csf), golim și recipientul de apă.
  • Mașina de spălat are și program Allergy Care, care prin tehnologia LG Steam+™ elimină 99,9% din alergeni, cum ar fi acarienii care pot cauza alergii sau probleme de respirație / ai cu 30% mai puține cute (de exemplu, funcția de abur/steam este activată doar la programe de 60 de grade, în schimb funcția Wrinkle Care folosește de asemenea abur, pentru igienizare și mai puține cute). Iar orice program beneficiază de pornire întârziată, dar și de funcția Add Item, în caz că ai uitat de pus la spălat ceva (funcție posibilă doar în timpul alimentării cu apă), iar în uscător poți să adaugi oricând un alt articol, pentru că poți deschide în orice moment ușa acestuia.
  • Ambele au inteligență artificială, mașina de spălat cântărește singură și detectează tipul țesăturii (prin mișcările cuvei), astfel încât își ajustează durata progamului, deci vei avea programe scurte, de fapt perfect dozate, pentru rezultate excelente și economie de energie + oferă o îngrijire a țesăturii mai mare cu 18%. De exemplu, în două ore am spălat și uscat draperiile și perdelele din dormitor. Uscătorul are funcții precum Iron, Cupboard și Extra, pentru tipul de uscare dorit. Și ambele sunt incredibil de silențioase.
  • Atât mașina de spălat, cât și uscătorul beneficiază de 10 ani garanție (mașina, la motor / uscătorul, la motor și compresor). În plus, uscătorul are curățare automată a condensatorului, astfel că în afară de golit apa și scamele, nu mai tre să faci nimic altceva.

Și pe lângă toate cele de mai sus, design-ul este rachetă, n-am văzut mașină de spălat și uscător de rufe atât de frumoase. Da, prețul este peste medie, dar merită fiecare leu, atunci când îți dorești calitate și ce e mai bun. Și pe negru (hehe).

Ah, kit-ul de suprapunere îl primești cadou, dacă achiziționezi uscător ca al nostru sau altele din promoție, până pe 30.06.2020, detalii aici.

Mai multe informații + preț:

Iar dacă doriți să vedeți și voi ce ne-a convins să facem aceste achiziții, urmăriți review-ul video al Ioneștilor (pentru același uscător, dar varianta pe alb, și o mașină de spălat asemănătoare):

Acest articol are 12 comentarii

  1. Cozmin

    Voi de ce nu faceti un filmulet, am avut uscator de rufe LG alb , dar avea un zumzait foarte deranjant sibtehnicianul LG nu a stiut sa imi spuna ce bazaie. Am luat Miele

    1. Ionut Bunescu

      Salut, păi și ce ai făcut cu el? Zgomote de funcționare, atât mașina, cat și uscătorul, silențioase ambele.

  2. Radu

    Scamele care se aduna de fapt sunt mici fibre din tesaturi. Adica in timp, folosind uscatoarele, tesaturile se subtiaza.
    Uscarea conventionala nu provoaca acest fenomen.

    2
    1
    1. Ionut Bunescu

      Scamele şi fibrele eliberate din rufe în aer în timpul ciclului de uscare sunt colectate de filtrul de scame. Cum să se subțieze țesăturile?

  3. Ciprian

    Salut , as diri sa stiu ce kit de suprapunere ai folosit . Multumesc.

    1. Ionut Bunescu

      Salut, e kit-ul prins gratuit la promoția menționată în articol. Nu știu dacă e comercializat separat, dar unele uscătoare (de exemplu al meu), au în pachet și niște cleme care permit suprapunerea fără kit.

  4. Adrian

    Salut! Am și eu o întrebare, uscătorul tău este mai adânc decât mașina cu aprox 10 cm?
    Ca asta înțeleg, comparând informațiile de pe site.

    1. Ionut Bunescu

      Salut, nu știu cum sunt gândite măsurătorile postate oficial, poate doar partea de laterale, fără ce e în spate. E super ok, diferență nesesizabilă, iar în partea frontală sunt aliniate oricum la fix.

      1. Adrian

        Da, problema la mine este că mașina de spălat LG intră în respectivul spațiu, uscătorul pare să nu.
        La alte branduri au adâncimi identice, aici par să difere, orice model de uscător LG ai alege.

        1. Ionut Bunescu

          Ce spațiu ai, adâncime? Le-am măsurat acum, uscătorul are cu totul, inclusiv ușa, cam 65. Mașina cam 63. Atenție la site, arăta partea de sus cumva măsurată, nu știu. Dar ai nevoie de 65 ca să fii relaxat + spațiu de aerisire în spate, pe acolo scoate aerul uscătorul. Iar la mașină mai ai furtun de evacuare + cel de evacuare. Fără un spațiu de 70 cm, slabe șanse să le încastrezi sau ceva (nici nu e recomandat, oricum). Dă-mi un mail la ionutbunescu at gmail dot com și îți dau poze sau ce mai ai nevoie de măsurători.

Lasă un răspuns